Yaz Kur"an kursları anne-babalar için bir imtihan

Yaz Kur"an kursları anne-babalar için bir imtihan

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ebeveynleri uyardı...

Yaz Kur'an kurslarının üç aylar içine denk gelmesinin ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Bardakoğlu, "Bu kursları çocuklar için bir fırsat, anne babalar için de imtihan olarak görüyorum. Anne babalar şayet çocuklarına küçük yaşta bu eğitimi vermezlerse, Allah katında sorumlu olurlar. Çünkü çocuklarımızın bedeni sağlığı kadar ruhi, manevi sağlığı da önemli" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, üç ayların "Bütün işlerimizi bırakıp, kendimizi ibadete verelim" anlamına gelmediğini, dünya ve ahiret dengesinin gözetilmesi gerektiğini belirterek "Varlığımızı ve Yaradan'ımızı fark etmemiz, tüm işlerimizi bir denge içinde götürmemiz gerekiyor" dedi.
Bardakoğlu, yaptığı açıklamada, üç ayların bereketli bir maneviyat iklimi olduğunu ifade ederek, Türk milletinin, ötekinin halini anlamaya, iradeyi eğitmeye ve Kur'an'a yakın olmaya imkan sağlayan üç aylara ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Bu ayların birçok kandili de içinde barındırdığını hatırlatan Bardakoğlu, kandil gecelerinin gündelik hayatın koşuşturması içinde durup dinlenmeyi, kendine dönmeyi, gönlü Allah'a açmayı sağladığını dile getirdi.

Her şeyi bilen ve internetin sağladığı imkanla birçok bilgiye ulaşabilen çağımız insanının en az "kendini bildiğine" dikkati çeken Bardakoğlu, "İnsanoğlunun öz hayatıyla yeteri kadar ilgilendiğini söyleyemeyiz. İlgilense bile bu, kısa vadeli küçük hesaplarla dolu bir ilgi şeklinde oluyor. Önündeki dünya meşgalelerini aşmayı ve kısa vadeli çıkarlar elde etmeyi düşünüyor. Dünyanın hevesleri içinde kaybolup gidiyor. Halbuki daha uzun vadeli düşünmemiz, varoluşu kavramamız gerek. İşte üç aylar buna imkan sağlıyor" diye konuştu. Üç ayların "bütün işlerimizi bırakıp, kendimizi ibadete verelim" anlamına gelmediğini ifade eden Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Allah, Kur'an-ı Kerim'de hem dünya hem de ahiret için iyilik ve güzellik dilemeyi öğretmiş. Dünya ve ahiret dengesini gözetelim. Varoluşumuzu anlayacak, Rabbimizi tanıyacak ve ebedi hayatımız için hazırlık yapabileceksek dünya hayatı son derece önemlidir ama dünya hayatı altında kalacaksak, içinde boğulacaksak son derece önemsizdir. Dünyevileşerek kendimizi ve yaradılış amacımızı unuttuğumuz bir dünya hayatının hiçbir önemi yoktur, sınavda başarısız olmaktır. Bunun için de üç aylar deyince kendimizi ibadete vermeyi değil, bu dengeyi gözetmeyi anlamalıyız."

Bardakoğlu, başkanlık olarak üç aylarda dini aydınlatma ve irşad faaliyetlerini arttıracaklarını bildirdi. Yaz Kur'an kurslarının üç aylar içine denk gelmesinin ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, bu kursların, çocuklara gerekli yaşta, Kur'an-ı, Peygamberi, Allah'ı, anneyi, babayı, vatanı, milleti ve toplumun ortak değerlerini tanıması için önemli bir eğitim imkanı sunduğuna dikkati çekti. Kur'an kurslarında sadece Kur'an'ın Arapçasının değil, anlamının da öğretildiğini, insanın Yaradanı'nı bilmesi ve kendi hayatının farkına varması için ilk tohumların atıldığını vurgulayan Bardakoğlu, "Yaz Kur'an kurslarını çocuklar için bir fırsat, anne babalar için de sınav olarak görüyorum. Anne babalar şayet çocuklarına küçük yaşta bu eğitimi vermezlerse Allah katında sorumlu olurlar. Çünkü çocuklarımızın bedeni sağlığı kadar ruhi manevi sağlığı da önemli" dedi.


Etiketler: kur'an kursu Ali Bardakoğlu ebeveyn