Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Yasin Börü bir kapıdır Lütfen içeri girin

Özellikle bu ülkenin batısında yaşayan kardeşlerime sesleniyorum; Yasin Börü olayı asla münferit bir olay, bir defalığına mahsus olmuş bitmiş bir cinayet değildir.

Evet, Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledilmeleri Türkiye’nin dört bir yanında hissedilen ve hiç kimsenin duyarsız kalamadığı bir vahşettir.

Ama dikkat edin bu son vahşetlerden sadece birisidir. Yasin Böru’nün camiası seksenli yıllardan bu yana yüzlercesini, binlercesini yaşamıştır. Verdiği şehitlerin yanı sıra binlerce mensubu zindanlarda çürütülmüş, binlercesi hicret hayatı yaşamıştır.

Şu nokta da asla unutulmamalıdır; Müslümanlara bu zulmü yaşatanlar sadece Yasin Börü’nün katilleri değil, onları aratmayacak olan emniyetin FETÖ ayağıdır, yargı ayağıdır. Uğradığı işkenceler neticesinde zindanlarda hayatını kaybedenlerin yanı sıra sayısız Müslüman sakat kalmış, böbreklerini kaybetmiş, kansere yakalanmış, yurdundan, yuvasından, işinden olmuştur.

Onun için ısrarla diyoruz ki Müslümanlar mutlaka Yasin Börü kapısından içeri girmeli ve içerideki o büyük dünyayı görmelidirler.

Daha da önemlisi; Yasin Börü olayının sadece cinayet yönüne odaklanmak da bir başka yanlışlıktır. Eğer böyle yapılırsa mesele Kürtler arası kan davasına varıp kilitlenir.

Zaten birilerinin her zaman isteyip durduğu şey bu değil midir; Kürd’ü Kürd’e kırdırmak? Hatta gelinen son noktada birileri Yasin Börü’nün içinden çıktığı camiaya sevgi duymalarının en önemli sebebi onların PKK’yi durdurma beklentisidir. Biz bunu asla kabullenmiyoruz. Peygamber Sevdalıları olarak bizim yegâne gayemiz Allah’ı razı etmek ve O’nun dinini hayata hakim kılmaktır. Hem de bu yolda ilk muhataplarımız da birlikte yaşadığımız bu insanlardır, Yasin Börü’nün katilleridir.

Evet, Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmeleri Türkiye insanının tamamı için bir kapıdır. Kapılar ise girilmek için vardır.

Söylediğimiz gibi Yasin Börü olayı mademki ülkenin en ücra köşesine kadar duyuldu ve öğrenildi o halde batıda yaşayanlar bu kapıdan içeriye hem de ta içerilere girip öncesini görmeliler, Müslümanca yaşayabilmek için hangi bedellerin ödendiğini mutlaka öğrenmelidirler.

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti işte o zaman Müslümanlar için böyle bir rahmet vesilesi olacaktır.

Bu yazı toplam 277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar