Yarımağan: ÖSS'de İptal Olabilir

Yarımağan: ÖSS'de İptal Olabilir

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ÖSS’de bazı soruların hatalı olduğu iddialarına ilişkin inceleme başlatacaklarını açıkladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ÖSS'de bazı soruların hatalı olduğu iddialarına ilişkin inceleme başlatacaklarını açıkladı.

Yarımağan 'Bunların hepsi yanlıştır hatalıdır demek doğru değil. Biz geçmiş yıllarda olduğu gibi bununla ilgili olarak bir inceleme başlatacağız. İddia edilen sorularla ilgili konunun uzmanları ve komisyonumuz bir inceleme ve değerlendirme yapacaklar. Eğer bir hata varsa iptal ederiz. Değerlendirmemiz 1-2 hafta içinde yapılır ve bunu ilan ederiz' diye konuştu. ÖSS heyecanının ardından şimdi de öğrencileri acaba kaç puan alırım, nerelere yerleşebilirim telaşı aldı. Bazı eğitimcilere göre bu sene sadece deneme amaçlı sınava girenlerin sayısında artış var.

ÖĞRENCİLER BU YIL AVANTAJLI

Ayrıca bu yıl yükseköğretim programlarının kontenjanları yüzde 15 oranında arttırıldı. Böylece devlet üniversitelerinde toplam kontenjan sayısı 465 bine, özel üniversitede ise 84 bine çıktı. Bu durum istedikleri bölümü seçme konusunda üniversite adaylarına büyük bir avantaj sağlayacak.

Tercihinizi iyi yapın

Herşey ÖSYM'nin planladığı biçimde gelişirse, adaylar aldıkları puanlar çerçevesinde 10 Temmuz'da tercih yapacaklar. Uğur Dershanesi Koordinatörü Banu Gürün adayların, temkinli davranmalarını ve sadece puanları yetiyor diye istemedikleri bir bölüme girmemeleri gerektiğini belirtti. Gürün 'Adaylar özellike bu sene çok çalıştılar ve yoruldular. Şimdi iyi bir tatil geçirsinler ve puanları açıklandıktan sonra ne yapacaklarına karar versinler. Ama şunu unutmasınlar ki, hayat onların, bölüm tercihleri de onların olmalı' dedi.

Star


Etiketler: ÖSYM ÖSS tercih yanlış soru iptal Ünal Yarımağan öğrenci avantaj