Yahya Sinvar'dan Mısır'a  Net Mesaj!

Yahya Sinvar'dan Mısır'a Net Mesaj!

Hamas askeri lideri Yahya Sinvar, Mısır ve Katar'a gönderdiği mesajda, "Silahlarımızı asla bırakmayacağız ve bunu içeren hiçbir anlaşmayı imzalamayacağız." dedi.

Wall Street Journal gazetesi, Yahya Sinvar'ın Arap arabuluculara gönderdiği bir mesajda, yalnızca savaşın tamamen ve nihai olarak durması halinde ateşkesi kabul edeceğini söyledi.

Sinvar'ın mesajı, ABD Başkanı Joe Biden'ın sekiz aydır devam eden savaşı sona erdirmek için sunduğu ateşkes teklifine ilk cevabı olarak nitelendirildi.

Sinvar'ın mesajı, aralarında CIA Başkanı William Burns'un da bulunduğu iki üst düzey ABD'li yetkilinin, Doha'da Biden'ın ateşkes planı üzerinde görüşmeler yaptığı sırada geldi.

Hamas liderlerinden Usame Hamdan daha önce, İsrail rejiminin ateşkese ve askerlerini Gazze'den çekmeye açıkça bağlılığını ilan etmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Usame Hamdan, "İsrail'in cevabı, Biden'ın ateşkes ve İsrail askerlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi konusundaki açıklamalarıyla uyuşmuyor. Eğer İsrail rejimi ateşkes ve Gazze'den kapsamlı bir şekilde çekilme konusunda net ve açık bir tavır almazsa, bu planı kabul etmeyeceğiz ve arabulucuları da bu konuda bilgilendirdik." demişti.

Çarşamba günü de üst düzey bir Filistin direniş komutanı, Lübnan gazetesi el-Ahbar'a verdiği demeçte, Kassam Tugayları komutanlığının Filistin müzakere heyetine gönderdiği önemli mesajı aktardı: "Sabırlı olun, arabulucuların söylediklerine aldanmayın, düşman Refah'ta hiçbir sonuç elde edemeyecek ve Siyonistlerin Refah'taki kaderi, Han Yunus'taki, merkezdeki ve kuzey Gazze'deki kaderi gibi yenilgiden başka bir şey değildir. Direniş uzun süre dayanma kapasitesine sahip ve silah depoları ile operasyon mekanizmaları üzerinde hassas bir yönetime sahip. Ayrıca düşman için işgal rejiminin ve müttefiklerinin hayal bile edemeyeceği sürprizlerimiz var."(Ajanslar)