Yahudi Gaspçılar Saldırdı
İşgal devletinin sivil silahlı gücü durumundaki gaspçı Yahudiler Filistinlilere karşı terör estirdi
Filistin Enformasyon Merkezi
Fanatik Yahudi gaspçılar dün (14 Kasım Cumartesi) Batı Yaka'nın El-Halil vilayetinde Filistinlilerin evlerine saldırdı. Saldırılarda bazı Filistinlilerin yaralandığı ve evlerinin zarar gördüğü bildirildi.
Kent merkezindeki Eski Belde sakinlerinden görgü tanıklarının ifadesine göre, Yahudi gaspçılar kent mahallelerinde kışkırtıcı bir şekilde yürüyüş yaptılar ve Siyonist güvenlik güçlerinin gözü önünde Filistinlilerin evlerine ve işyerlerine saldırarak işyeri sahiplerini dövdüler.
Yahudi gaspçılar, Filistinli Galib Ez-Zateri'nin El-Halil kentinin güneyindeki Kayzun bölgesindeki evini taşlayarak evin camlarını kırdılar ve ev halkından bazılarının yaralanmasına yol açtılar.
Yahudi gaspçılar ayrıca Filistinli Ali Aşur'un Eski Belde'nin Es-Sehle bölgesindeki apartmanının terasına el koydular.
Yahudilerin bayram günü dolayısıyla Siyonist işgal güçlerinin Eski Belde'nin sokak ve caddeleriyle İbrahim El-Halil Camisi civarına yayıldığı ve İbrahim El-Halil Camisi'yle kentin bazı caddelerinin Yahudi gaspçılar için trafiğe kapatıldığı bildirildi.
Yata beldesi doğusundaki Ummu'l-Hayr viraneliğinde ise, Yahudi gaspçılardan bir grubun El-Hezzalin ailesine ait evlere saldırdığı ve biri kadın üçü genç dört kişiyi yaraladığı belirtildi.
Görgü tanıkları, silahlı sekiz Yahudi gaspçının 65 yaşındaki yaşlı kadını taşlayarak yaraladıklarını ve aile fertlerinden birine ait bir aracın da camlarını kırdıklarını söyledi.
Saldırıların, bölgede yaşayan 12 Filistinliye kaçak oldukları gerekçesiyle evlerini yıkmaları yönünde ihtarname gönderilmesinin ardından gerçekleşmesi ise dikkat çekti.
