Yahudi Bayramında Mescid-i Aksa'da Kurban Kesene Ödül Verecekler

Yahudi Bayramında Mescid-i Aksa'da Kurban Kesene Ödül Verecekler

Al Jazeera'nın Cuma günü bildirdiğine göre, aşırılık yanlısı İsrailli Temple Mount grupları, Yahudilerin Fısıh bayramı sırasında Mescid-i Aksa'da kurban edilen hayvanları başarıyla kesen yerleşimciler için büyük nakit ödüller sözü verdi .

Fanatik İsrailli yerleşimci grupları, Müslümanlar için dünyanın üçüncü en kutsal yerinde koyun kesen yerleşimciye 25.000 NIS ve Mescid-i Aksa'ya koyun getirmeye teşebbüsten tutuklanan aşırılık yanlısı yerleşimciye 2.500 NIS ödeme sözü verdi.

Fısıh, 5 Nisan'da başlar ve kutsal Ramazan ayının üçüncü haftasına denk gelir. Planlanan yerleşimci baskınlarının ve ihlallerinin, halihazırda ısınmış olan parlama noktasında bir gerilim dalgasını tetiklemesi bekleniyor.

Bu arada, Perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e hitaben yazdığı bir mektupta 15 haham , Mescid-i Aksa'da hayvanların katledilmesine izin vermenin İsrail'in "ulusal çıkarına" olduğunu söyledi. .

Mektuplarında, "Fısıh kurbanını tüm zorluklara rağmen doğru yerde ve zamanında sunmak istiyoruz. İsrail halkının habercilerinin kurbanı yenilemelerine izin vermek için tapınak alanının açılmasını istiyoruz" diye yazdılar.

El-Ezher Aşırılıkçılıkla Mücadele Gözlemevi, İsrailli yerleşimcilerin Fısıh Bayramı sırasında kutsal bahçesinde hayvan kurban etmelerine izin verilmesine yönelik beklenen planlara atıfta bulunarak, İsrail'in Mescid-i Aksa ile ilgili önlemlerinin tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.

El-Ezher Gözlemevi Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bu, tehlikeli bir plan ve kutsal Ramazan ayı boyunca yeryüzündeki tüm Müslümanların duygularını eşi görülmemiş bir şekilde tırmandırıyor ve kışkırtıyor." dedi

El-Ezher Gözlemevi ayrıca, "Aşırılık yanlısı Siyonistlerin kampanyaları bir nefret ve şiddet dalgasını tetikleyecek" uyarısında bulundu.

Mescid-i Aksa Khateeb Şeyh Muhammed Hüseyin, Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılan çok sayıda Müslümanın, insanların onu korumaya ve korumaya hazır olduğunu kanıtladığını söyledi.

Kudüs'teki Vakıflar Dairesi, Ramazan ayının ikinci Cuma günü 250.000 Filistinlinin Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldığını tahmin ediyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER