Wall Street Journal: ABD ve İsrail Birlikte Suriye'ye Saldırı Düzenledi

Wall Street Journal: ABD ve İsrail Birlikte Suriye'ye Saldırı Düzenledi

Wall Street Journal: Suriye'deki saldırılarla ilgili gizli İsrail-Amerikan koordinasyonunu ortaya çıkardı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Amerikan gazetesi "The Wall Street Journal" , ABD'li yetkililerden alıntı yaparak, "İsrail"in Suriye'de düzenlediği hava saldırıları konusunda ABD ile gizlice koordinasyon içinde olduğunu ortaya çıkardı.

Gazeteye göre, ABD'li yetkililer görüşmeleri "Tahran'ın Lübnan'daki Hizbullah'a gelişmiş silah tedarikini durdurmayı ve İran'ın Suriye'deki etkisini sınırlamaya çalışan İsrail bombalama misyonlarının çoğundan" bahsetmedi.

Bununla birlikte, perde arkasında Amerikalı yetkililer , ABD'deki, özellikle Pentagon'daki üst düzey yetkililerin onayını almak için "İsrail" tarafından birkaç yıl boyunca yürütülen bir dizi İsrail misyonunu gözden geçirdiler.

Washington, İran'a karşı bir gölge savaşına çekilmeden "İsrail"i desteklemeye çalıştı
Gazete, "Suriye'de İran'ı vurmaya çalışan İsraillilere zımni bir Amerikan desteği olduğunu" belirterek, "İsrail her zaman Ortadoğu'da ABD'nin en yakın askeri müttefiki olmuştur, ancak Washington bazen bunu sağlamaya çalıştı.

Gazete şunları ekledi: "Daha önce, Washington İsrail müttefikini İran'a karşı İsrail gölge savaşına çekilmeden desteklemeye çalıştığı için iki taraf arasındaki resmi koordinasyon bildirilmiyordu."

Gazete, Amerikalı bir yetkiliden alıntı yaparak, "İranlıların Suriye bölgelerindeki çabalarını zayıflatmak için çalışan İsraillilere örtülü bir Amerikan desteği verildiğine" dikkat çeketi

İsrail'in Suriye'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları son yıllarda yoğunlaştı ve geçen Aralık ayında Lazkiye limanına yapılan saldırı da dahil olmak üzere sert ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Suriyelilerin yaşamlarıyla bağlantılı hayati yerleri ve kurumları hedef aldı.