Ürdün'den  İsraile Göstermelik  Tehdit

Ürdün'den İsraile Göstermelik Tehdit

Ürdün, Kudüs'teki kutsal mekanların, özellikle Mescid-i Aksa'nın statükosunun değişmesi durumunda, yeni seçilen İsrail işgal hükümetini diplomatik gerilimler konusunda uyardı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Likud partisinden Benjamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağ Siyonist koalisyonun seçim kazanmasının ardından Ürdün, Mescid-i Aksa'nın statükosunun etkilenmesi durumunda İsrail işgal varlığıyla ilişkilerin bozulacağı konusunda uyardı.

İsimsiz bir Ürdünlü kaynak İsrail medyasına şunları söyledi: Aksa'daki statükoyu değiştirmeye yönelik herhangi bir girişim, Ürdün ile 'İsrail' arasındaki bağlara kesinlikle zarar verecektir." dedi

Kaynağın uyarılarının ana hedefi, yeni hükümette önemli bir yer edinen aşırı sağcı Otzma Yehudit partisi Itamar Ben Gvir'in başkanıydı.

Ben Gvir, Mescid-i Aksa'ya sürekli olarak kışkırtıcı saldırılar düzenlemesi ve hem Arapların hem de Filistinlilerin öldürülmesi çağrısında bulunurken Müslümanlara karşı ırkçı sloganlar ve karalamalar atan yasa dışı İsrailli yerleşimcileri bir araya getirmesiyle ünlü olduğu için en kötü şöhretli İsrailli politikacılardan biridir.

1924'ten beri Ürdün'ün Haşimi yönetici ailesi, Mescid-i Aksa da dahil olmak üzere Doğu Kudüs'teki hem Müslümanların hem de Hıristiyanların kutsal mekanlarının tek bekçisiydi .

Kudüs'teki İslami Vakıf, İsrailli yerleşimcilerin kutsal camiye girmesini defalarca kınamış ve bunu "kışkırtıcı" olarak nitelendirmişti.