Ümmet, O"nu unutmadı

Ümmet, O"nu unutmadı

Şeyh Ahmet Yasin, tekerlekli sandalyesi ile sabah namazı çıkışında İsrail füzeleri ile şehid edilmişti

Şeyh Ahmet Yasin, tekerlekli sandalyesi ile sabah namazı çıkışında İsrail füzeleri ile şehid edilmişti: İslam ümmetinin son dönemlerde yetiştirdiği sembol isimlerden Şehit Şeyh Ahmet Yasin, şehadetinin yıldönümünde dualarla anılıyor. O, gerek imani bağlılığı ve gerekse de inandığı değerler uğruna verdiği mücadelesi ile ümmete örnek oldu. İbadetlerindeki hassasiyeti de onu şehadete götüren yolda bir mihenk taşı oldu.


Filistin'deki İslâmî direnişin manevi önderi ve örnek şahsiyeti olan Şeyh Ahmed Yasin, Siyonist İsrail tarafından şehit edilişinin yıldönümünde, geçtiğimiz hafta İslam dünyasının farklı yerlerinde çeşitli vesilelerle anılmıştı.
Müslümanların ilk kıblesinin de içinde bulunduğu Filistin'de işgalcilere karşı direnişin öncülüğünü yapan, vücudunun felçli olmasına rağmen Allah yolunda mücadeleden geri kalmayan HAMAS'ın manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin, Siyonistlerin düzenledikleri bir suikast neticesi 22 Mart 2004 tarihinde şehit düşmüştü. Evinin yakınındaki camide sabah namazını kılmasının ardından işgalci Siyonistlerin helikopterleri tarafından fırlatılan füzelere hedef olan Şeyh Ahmet Yasin'in abdest alırken çekilmiş muhteşem görüntüleri yayınlandı. Nureddin Yıldız Hocaefendi tarafından verilen ve Şeyh Ahmet Yasin'i konu alan "İşi vaktinden çok olanlar" isimli ders Sosyal Doku Derneği tarafından yayınlandı. Dernek, Ahmet Yasin'in evindeki güvenlik kameralarından alınan görüntüleri de kitapçığa ekledi.
Şerefli bir hayat hikayesi
1936 yılında doğdu. Hezimet üzerine hezimetin geldiği yılların çocuğu olarak yaşadı. Babası, o beş yaşında iken öldü. 1948 olaylarında, Arap ülkelerinin basitliği, henüz on iki yaşında olduğu halde onu kendi çaresini üretmeye itti. O yılda Gazze'ye hicret etti. Orada fakirlik, itilmişlik ve yokluk içinde bir hayata atılmış oldu. Gazze'deki Mısır ordusunun yemekhanelerinden, askerlerin artırdığı yemekleri toplayarak karınlarını doyurmaya çalıştılar. 1952 yılında on altı yaşında iken bir oyun esnasında boynu kırıldı. Sakat kaldı. Ondan sonra hayatının geri kalan kısmını felçli olarak yaşadı. İsrail hapishanelerindeki işkenceler anında sağ gözünü tamamen, sol gözünü de nispeten kaybetti. Kulaklarında sürekli bir iltihap ona acı verdi. Böbrek sorununu yıllarca yaşadı. Mide rahatsızlıkları sık sık onu doktora sevk etti. 1954 yılında Mısır tarafından 'İhvancı' olmak suçuyla itham edilip hapse kondu. 1967 hezimetinden sonra camilerde Filistinlileri cihada teşvik eden konuşmalar yaptı. Gazze'de İslam Konseyi başkanı oldu. 1982 yılında İsrail tarafından, askeri bir örgüt kurmak töhmetiyle hapse atıldı. On üç yıl ceza yedi. 1985 yılında bir esir değişimi ile hapishaneden kurtuldu. 1987 yılında 'Hamas' örgütünü kurdu. Hamas'ın açılımı, 'İslamî Direniş Hareketi' idi. Şehadetine kadar bu örgütün liderliğini yaptı. Örgütle beraber birinci İntifada hareketi başlatıldı. 1988 yılında evini bastılar. Lübnan'a sürgün edilmekle tehdit edildi. 1989 yılında yüzlerce Hamas üyesiyle beraber tutuklandı. 1991 yılında ömür boyu hapis artı on beş yıl cezaya mahkûm edildi. 1997 yılında bir esir değişimi ile tekrar hapishaneden kurtuldu. 2003 yılında helikopterlerle evi bombalandı. Hafif yaralarla kurtuldu. 22 Mart 2004 sabahı Sabah namazını evinin yakınındaki bir camide kıldıktan sonra, füzelerle şehit edildi.
Namazların en heyecanlısı sabah namazında, meleklerin nöbet değiştikleri bir zamanda, cemaatle sabah namazını eda ettikten sonra, insanlığın en vahşi milletinin füzeleriyle evine dönmeden Rabbbine döndü. Evindeki güvenlik kameraları abdest alışını böyle kaydetmiş. Meleklerin kayıtlarında neler var bilemiyoruz"
Eli tutmadı. Ayağı tutmadı. Başını oynatamadı. Değil abdest alacak, su içecek hali bile yoktu. Ama abdest aldı. Rabbinin huzuruna durmaktan geri kalmadı. Şehadet dedi, dileği tutsun diye namazı hep ön planda tuttu. Muhteşem ibadet heyecanı en muhteşem zirveyle son buldu.
Şeyh Ahmet Yasin, halifesiz İslam Ümmetinin üçüncü mübarek toprağı Kudüs'ün Yahudilerce işgal edildiği yıllarda doğdu. Hayatı boyunca Siyonistlere karşı cihat etti ve şehadete de bu yolda ulaştı.

 

vakit