Umman'dan İsrail'e Büyük Şok

Umman'dan İsrail'e Büyük Şok

Umman ve Kuveyt şirketleri, Siyonist varlığı nedeniyle Bahreyn fuarından çekildi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Ummanlı "SalamAir" şirketi, Bahreyn Uluslararası Hava Gösterisi'ne katılmaktan çekildi ve "Kuwait Finance House", Siyonist oluşuma bağlı şirketlerin katılımını onayladıktan sonra logosunu serginin sponsorları listesinden kaldırdı.

Umman şirketi, Twitter hesabından yaptığı bir tweet ile fuardan çekildiğini doğruladı

Normalleşmeye karrşı çııkan şirket Twitter hesabından Umman adının normalleşme sergisinin yapıldığı siteden kaldırıldığını bildirdi.

Bu kapsamda, normalleşme karşıtı Körfez şirketleri , 9 Kasım'da yapılması planlanan Bahreyn Air Show'a Siyonist askeri ve güvenlik şirketlerinin katılımını kınadı.

Filistin "Safa" haber ajansına göre Körfez koalisyonu, bu Siyonist şirketlerin düşman ordusunun Gazze'de Filistinlilerin evlerini yıkması ve düzinelerce sivili öldürmesi için savaş uçakları ve çeşitli silahlar ürettiğini belirtti.

Buna karşılık, Normalleşmeye Karşı Bahreyn Ulusal Girişimi, Bahreyn'de Sakhir bölgesinde havacılık sergisinin düzenlenmesini kınadı

Siyonist şirketler, iki yılda bir düzenlenen Bahreyn Uluslararası Hava Şovu'na ilk kez katılıyor ve Körfez normalleşme karşıtı gruplar, Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından geri kalan şirket, kurum ve bireylere fuardan geri çekilme çağrısı yaptı

Umman Dışişleri Bakanı Badr el-Busaidi, geçen Mayıs ayında yaptığı açıklamada, ülkesinin Siyonist oluşumla ilişkiler veya normalleşme anlaşmaları imzalamayacağını doğrulayarak Filistin meselesinin adil bir şekilde çözülmesi çağrısında bulundu.