Umman Müftüsü Katar Halkının  İsrail'e Karşı Takındığı Tavrı Övdü

Umman Müftüsü Katar Halkının İsrail'e Karşı Takındığı Tavrı Övdü

Umman Müftüsü, Katar'da Siyonistlerle karşı tavır alan kişileri tebrik etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Umman Baş Müftüsü Şeyh Ahmed bin Hamad el-Khalili, FIFA Dünya Kupası sırasında Katar'da karşılaştıklarında "işgalci Siyonistler" ile konuşmayı reddedenleri övdü.

Al-Khalili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İster Katarlı kardeşler, ister diğer Arap ve Müslüman kardeşler olsun, Katar'da işgalci Siyonistlerle karşılaştıklarında onlarla muhatap olmayı reddedenleri takdirle anıyoruz; Şeriat'ın yasakladığı tavizleri kabul etmedikleri ve onlara işgalci olduklarını ve hiçbir hakları olmadığını bildirdikleri için bu, ulusların hâlâ iyi durumda olduğunu gösteriyor. dedi

Al-Khalili'nin mesajı İsrailli gazetecilerin Katar'daki Dünya Kupası oturum aralarında toplantı yapma girişimleri sırasında Araplardan büyük bir tepkiyle karşılaşmalarının ardından geldi.

Pek çok Arap halkı İsraillilerle konuşmayı reddetti ve onlara işgalci olduklarını ve "İsrail" diye bir şeyin olmadığını, işgal altındaki Filistin'in olduğunu hatırlattı.

Araplar, İsrail basınının ve her yerde kameralarının önünde Filistin bayraklarını dalgalandırırken, İsrailli gazeteciler restoranların ve taksi şoförlerinin onları taşımayı veya onlara yemek vermeyi reddettiğini doğruladı.