Umman Müftüsü: Filistin'i özgürleştirmenin tek yolu "silahlı direniş"tir

Umman Müftüsü: Filistin'i özgürleştirmenin tek yolu "silahlı direniş"tir

Umman Müftüsü Şeyh Ahmed bin Hamid el-Halili, işgal altındaki Filistin'i Siyonist işgalcilerden kurtarmanın ve özgürleştirmenin tek yolunun silahlı direniş olduğunu söyledi.

Umman Krallığı Müftüsü Şeyh el-Halili, işgal altında olan Filistin'deki işgalcilere karşı silahlı direnişi destekledi ve silahlı direnişin işgal altındaki toprakların kurtuluşu için hayati önemde olduğunu belirtti.

Katar'ın el-Cezire ağına verdiği röportajda Şeyh Halili, "İsrail rejimiyle ilişkilerin normalleşmesine karşıyız ve Filistin'i kurtarmanın tek yolu direniştir." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun birkaç yıl önceki ziyaretine tepki gösteren Umman müftüsü, bunun siyasi bir ziyaret olduğunu, İsrail rejimiyle ilişkilerin normalleşmesine katılmadığını ve Filistin meselesinin Umman krallığında hiç bir şekilde müzakere edilmediğini söyledi.

Umman müftüsünün Filistin direnişini ve gruplarını destekleyen bu açıklamaları Filistin medyasına yansıdı. Gazze halkı onu takdir ederek bölgenin çeşitli yerlerinde fotoğraflarını yayınladı.(Ajanslar)