Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı  Belli Oluyor

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı Belli Oluyor

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği, Umman Müftüsü'nden başkanlığını üstlenmesini istedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği, Umman Sultanlığı Baş Müftüsü Şeyh Ahmed El-Khalili'den Birliğin başkanlığını üstlenmesini isterken, ikincisi talebe açıkça yanıt vermedi

Bu, Birlik Genel Sekreteri Şeyh "Ali Al-Qara Daghi" ve Şeyh "Mohammed Al-Hassan Veld Al-Dedu" liderliğindeki Birlik heyetinin Saltanatın Baş Müftüsüne yaptığı ziyaret sırasında geldi.

Katarlı gazeteci Jaber Al-Harami, Twitter'da Birlik delegasyonunun Uluslararası Müslüman Alimler Birliği başkanlığı teklif edildiği El-Khalili'ye yaptığı ziyareti gösteren bir video klip yayınladı

10 Eylül'de Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti, Endonezyalı "Habib Saqqaf al-Jifri"nin mevcut oturumun sonuna kadar birliğin başkanlığına atandığını duyurdu.

Açıklamaya göre, "Al-Jefri", "Fas'ın eski cumhurbaşkanı Ahmed Raissuni'nin açıklamalarındaki bir krizin ardından federasyon üyeliğinden istifa etmesinin ardından önümüzdeki Kasım ayındaki mevcut oturumun sonuna kadar federasyonun başına getirildi. Cezayir ve Moritanya'yı kızdırdı.

1954 yılında Endonezya'nın Solo kentinde doğan "Al-Jafri"nin 1986 yılında İslam Üniversitesi'nden şeriat doktorası alması ve daha önce Endonezya'da Sosyal İşler Bakanı olarak görev yapması dikkat çekicidir.

Umman Müftüsü Ahmed El Halili kimdir

Zanzibar adasında doğdu ve 1964'te memleketi Umman'a döndü.

Zanzibar ve Umman'da çeşitli şeyhlerin yanında Kur'an-ı Kerim, din ve Arap ilimleri tahsil etti.

1964 yılında Umman Sultanlığı'na geldikten sonra Umman'ın merkezindeki Bahla eyaletinde Kur'an-ı Kerim ve şeriat bilimleri öğretmeni olarak çalıştı, ardından Umman'ın başkenti Maskat'taki Al-Khor Camii'nde öğretmenlik yapmak üzere taşındı. .

Al-Khalili, Sultan Kabus İslam Kültürü Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Şeriat İlimleri Koleji'nin fahri başkanlığı dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu, aynı zamanda Miras ve Kültür Bakanlığı Yayın Komitesi başkanı ve bir Umman'daki Nizwa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi.