Ülkeyi "gül" kokusu sardı

Ülkeyi "gül" kokusu sardı

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde yurdun dört bir yanında 20 bin etkinlik düzenleyeceklerini açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, ayrıca Kutlu Doğum Haftası kapsamında bütün yurtta Peygamber Efendimiz ile özdeşleşen gül dağıtıyor.

Başkanlık, geçen sene yapılan etkinlikler kapsamında yurtiçi ve yurtdışında toplam 748 bin 122 gül dağıtmıştı.
Peygamberimizin Doğum Yıldönümü münasebetiyle, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği halinde, 1989 yılından bu yana ülkemizde ve yurtdışında, her yıl daha da artan bir ilgi ve katılımla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl da Peygamberimizin doğum yıldönümü yurtiçi ve yurtdışında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu hafta dolayısıyla huzurevleri ve yetiştirme yurtları ziyaret ediliyor, kan bağışları yapılıyor, ücretsiz kitap dağıtımları, ağaç dikme, gül dağıtma ve çeşitli panel etkinlikleri gibi pek çok aktivite gerçekleşiriliyor.

Yurt çapında gerçekleştirilecek etkinliklerden bazıları şöyle:

*Adana Müftülüğü'nde bugün Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması tertiplenecek.
*Ankara Çankaya'da yarın Prof. Mehmet Görmez tarafından saat 18.00'de Türk-Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda İslâm'da Aile konulu konferans düzenlenecek.
*Bursa Orhangazi ilçesinde ise önümüzdeki pazartesi günü Müftülük binasında saat 14.00'te hafızlık yarışması düzenlenecek.
*Diyarbakır merkezde önümüzdeki pazartesi günü hutbe yarışması düzenlenecek.
*İstanbul Avcılar'da bugün saat 09.00 da Din Görevlileri tarafından Çapa Kan Merkezi'ne kan bağışı yapılacak.
*Kars Merkez'de yarın saat 13.00'te Kutlu Doğum Aşı, akşam ise yemek verilecek.
*Konya Ereğli'de önümüzdeki Cuma günü saat 12.00'de Belediye Kültür Merkezi'nde Dinî Bilgiler konulu bilgi yarışması yapılacak.
*Sivas Merkez'de ise önümüzdeki Pazar günü saat 20.00'de Paşa Camii'nde Din Görevlileri tarafından Mevlit ve Hatim Duası konulu Hatim Merasimi yapılacak.
*Ordu merkezde ise yarın saat 10.00'da Kayabaşı Merkez Camii'nde Kadınlara Yönelik Vaaz ve İrşat Programı düzenlenecek.
Vakıf, Dernek ve belediyelerin hafta dolayısı ile düzenledikleri çeşitli etkinliklerde binlerce gül dağıtılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen sene Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışında 748 bin 122 gül dağıtılmıştı. Ayrıca 39 bin 790 ağaç dikildi, 787 bin 436 kitap dağıtıldı, bin 886 konferans, 237 panel düzenlendi, 4 bin 67 vaaz, 4 bin 643 hutbe verildi, 46 bin 194 hatim-mevlit okundu, 6 bin 705 fakire yardımda bulunuldu, bin 158 yarışma, 49 sergi düzenlendi, bin 395 kişi sağlık taramasından geçirildi. 167 bin 205 kişiye ise kutlu doğum aşı dağıtıldı.