Twitter Çalışanı Suud Ajanı Çıktı

Twitter Çalışanı Suud Ajanı Çıktı

ABD mahkemesi eski bir Twitter çalışanını Suudi Arabistan'a bilgi sızdırmaktan mahkum etti

ABD mahkemesi eski bir Twitter çalışanını, Suudi hükümetine karşı çıkan sosyal ağ sitesi kullanıcıları hakkında Suudi Arabistan'a bilgi sızdırdığı mahkum etti.

Wall Street Journal makalesinde, "Bay Abouammo, e-posta adreslerini ve telefon numaralarını almak için Suudi yetkilileri eleştiren hesaplara erişimi kullanıyordu... ve ardından verileri bir Suudi yetkiliye sızdırdı" dedi.

2013-2015 yılları arasında Orta Doğu'daki büyük kullanıcılarla iletişim kurmaktan sorumlu olan Ahmed Abouammo, kara para aklama, finansal veri dolandırıcılığı ve dolandırıcılıktan hüküm giydi.

Haziran ayında Bloomberg , eski bir Twitter çalışanının Suudi Arabistan'ın muhalifleri bastırmasına yardım etmekle suçlandığını bildirdi.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, bir mahkeme duruşması sırasında Ahmed Abouammo'nun avukatları, zanlıya yönelik suçlamaların savcıların onu Suudi Arabistan'ın hükümeti eleştirenlere karşı gerçekleştirdiği eylemlere daha geniş bir şekilde bağlaması için hiçbir gerekçe sağlamadığını savundu.

e Amerikan yargısı 2019'da San Francisco, California'daki bir federal mahkemenin, biri eski bir Twitter çalışanı ve aynı şirkette çalışan bir Amerikalı olan iki Suudi'yi aracılık yapmak ve casusluk yapmakla suçladığını duyurdu.

Abouammo, mahkeme belgelerine göre 2015 yılında Twitter'dan istifa etti ve Seattle'daki e-ticaret devi Amazon'da çalışmaya başladı.

Mahkemedeki jüri, üç gün boyunca görüştükten sonra Abouammo'yu 11 suçlamadan 6'sından suçlu buldu.

Savunma avukatı, Abouammo'nun San Francisco merkezli şirkete Suudi veliaht prensine yakın birinden 100.000 dolar nakit ve 40.000 dolardan fazla nöbet aldığını bildirmeyerek Twitter'ın iş kurallarını ihlal ettiğini kabul ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı