Türkiye'de Kutlu Doğum Sevinci

Türkiye'de Kutlu Doğum Sevinci

Türkiye’nin dört bir yanında Diyanet’in yanı sıra gönüllü kuruluşlarca Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlikler düzenleniyor.

Kutlu doğum sevincini yüreğinde hisseden Müslümanlar, konferanslar düzenliyor, yemek ziyafetleri veriyor, kan bağışında bulunuyorlar.

Şanlıurfa'da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde binlerce kişiye tirit (et suyuna kızartılmış ekmek konularak yapılan yemek) ziyafeti verildi. Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camii'nin avlusunda, Şanlıurfa Müftülüğü ve çeşitli gönüllü kuruluşlarca kazanlar içerisinde hazırlanan tirit, vatandaşlara dağıtıldı. Sabah namazından sonra dağıtılan tiritten almak isteyen vatandaşlar, caminin avlusunda ve çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, etkinliklerin Şanlıurfa'da büyük coşkuyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Hafta, ilimizde gerçekten birçok ilden daha farklı bir havada kutlanıyor. Hemen hemen hiçbir yerde sabahın 5'inde, namazın ardından böyle bir etkinlikte bu kadar çok insanı görmek mümkün değil. 7'den 70'e herkes, camilerin avlularını doldurmuş. Bu çok güzel bir manzara" dedi.

MALKARA'DA KAN BAĞIŞI

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi ve Malkara Müftülüğü işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi. Malkara Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kampanyada, Edirne Kızılay Kan Merkezinden Dr. Kutlu Işık başkanlığındaki ekip, vatandaşlara kan bağışının faydalarını anlattı, gönüllülerden kan aldı.

KAYNAŞLI'DA KONFERANS

Düzce'nin Kaynaşlı İlçe Müftülüğü'nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "İdeal Bir Eş Olarak Hz. Peygamberimiz" konulu konferans düzenlendi. Kaynaşlı Kızılay Toplum Merkezi Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Bulut, Hz. Peygamber'in hayatından örnekler verdi, kadınların insan hayatındaki yerinden bahsetti. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, çok sayıda bürokrat ve halkın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte İlçe Müftüsü Gürbüz Yılmaz, protokole gül takdim etti.