Türkiye ve Suriye  Arasında  Yapılacak Toplatının Ayrıntıları Sızdı

Türkiye ve Suriye Arasında Yapılacak Toplatının Ayrıntıları Sızdı

Al-Watan: Suriye ile ilgili dörtlü komitenin toplantısı bu Haziran ayında yapılacak

Bazı kaynaklar, Haziran ayındaki Astana formatındaki toplantının oturum aralarında Suriye, Rusya, İran ve Türkiye'den oluşan dörtlü komitenin dışişleri bakanlarının yeni bir toplantısının yapılacağını duyurdu.

Moskova'daki bazı bilgili kaynaklar Suriye'nin Al-Watan gazetesine verdiği röportajda Suriye, Rusya, İran ve Türkiye'den oluşan dörtlü komite toplantısının bu ay dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirileceğini ortaya çıkardı.

Bu kaynaklar, bu görüşmenin 20 ve 21 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Astana formatlı görüşme çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Söz konusu kaynaklar ayrıca, bu dört ülkenin dışişleri bakanlarının son toplantısının sonuçlarına göre gerçekleştirilecek olan bu toplantıda Suriye'yi temsilen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Sousan'ın yer alacağını bildirdi.

Pazartesi günü el-Mayadin haber kanalı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Suriye davası sorumlusu Kurhan Qaraqosh'un da aktardığına göre, "Şam ile diyalog, Moskova'nın ev sahipliği yaptığı dörtlü görüşmenin bir parçasıdır ve bu görüşme belirleyici olacaktır dedi.

Türkiye'nin eski dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik yol haritasını ve gündemini yeniden çizmek için ülkesinin bir komite kurma kararı aldığını ve bu komitenin önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dörtlü komitenin ön toplantılarında hazır bulunan eski istihbarat teşkilatı başkanı Hakan Fidan'ı yeni dışişleri bakanı olarak geçtiğimiz günlerde atadı.

Daha önce, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Makdad bir basın röportajında, dörtlü komitenin son toplantılarında derinlemesine ve bazen hararetli tartışmalar yapıldığını ve Suriye delegasyonunun normalleşmeye atıfta bulunan her şeyi ve vurguladığını açıklamıştı.

Kaynak:TEVHİDHABER