TSK bir tek İHL"liyi istemedi

TSK bir tek İHL"liyi istemedi

Türk Silahlı Kuvvetleri, cinsel hikâyelerin yer aldığı Posta gazetesine verdiği Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na öğrecni alımı ilânında, birçok alandaki liseden başvuru kabul ettiğini duyururken; İmam-Hatiplileri es geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dün bir gazeteye verdiği ilânda, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na öğrenci toplamaya çalışırken İmam Hatip Lisesi hariç her türlü liseden öğrenci kabul ettiğini ilân etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Aydır Doğan'a ait Posta gazetesine verdiği ilânda, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na gireceklerin mezun olmaları gereken liselerin listesini ve giriş şartlarını açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na öğrecilerini kabul edeceği liselerin arasında, Sekreterlik Meslek Lisesi, Ağaç ve Metal İşleri Meslek Lisesi, Tarım (Ziraat) Meslek Lisesi, Kız Teknik Meslek Lisesi gibi liseler yer alırken, İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yer verilmedi.

İLÂNDA KIZ MESLEK LİSESİ BİLE YER ALIYOR

Verilen ilanda, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na girebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, erkek olmak, ilânda belirtilen okul türleri ve alan/bölümlerin birinden mezun olmak gerektiği belirtildi. İlâna göre Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na şu an etkin durumda olan bütün liseler, hatta Kız Meslek Lisesi dahi girebilirken, İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin isminin bulunmaması dikkat çekti. Bunun üzerine görüştüğümüz Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Öğrenci ve Uzman Erbaş Temin Kısım Amirliği yetkilileri ise, "İmam Hatip Liseleri bize ihtiyaç teşkil etmiyor, o yüzden alamıyoruz" açıklamasında bulundu.

İŞTE TSK'NIN SEÇTİĞİ LİSELER

İlanda öğrencilerinin kabul edileçeği duyurulan bazı liseler ve bölümleri şöyle: Anadolu Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Tapu Kadastro Meslek Lisesi, Meteoroloji Meslek Lisesi, Mahalli İdareler Meslek Lisesi, Tarım (Ziraat) Meslek Lisesi, Maliye Meslek Lisesi, Sekreterlik Meslek Lisesi, Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Kız Teknik Meslek Lisesi, Matbaa Meslek Lisesi, Motor Meslek Lisesi, Yapı Meslek Lisesi, Ağaç ve Metal İşleri Meslek Lisesi, Anadolu Gazetecilik Meslek Lisesi.

AHMET İSTANBUL - VAKİT