Torbacılar Müşteri İçin Tedaviye Gelir

Torbacılar Müşteri İçin Tedaviye Gelir

AMATEM'in eski klinik şefi Prof. Beyazyürek, uyuşturucu satanların hasta gibi tedavi merkezine gelerek müşteri aradıklarını söyledi

Aşırı dozdan ölen Begüm Veral'a uyuşturucuyu temin eden kişinin AMATEM'de aynı koğuşta kaldığı kimya öğretmeni çıkması, gözleri bu kuruma çevirdi. Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, bu tip tedavi merkezlerine kimi zaman müşteri portföyünü genişletmek isteyen torbacıların da yattığını anlattı.

Bağımlıların hepsinin, ne kadar zamandır madde kullandığına bakılmaksızın merkeze kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, "Hiçbir doktor tedavi olmak istediğini söyleyen bir hastayı geri çeviremez. Torbacıların (satıcıların) çoğu, aynı zamanda kullanıcıdır. O nedenle kimin gerçekten tedavi için geldiğini anlamak zordur" dedi. Beyazyürek, AMATEM'de klinik şefliği yaparken, benzer bir olay yaşadığını da anlattı. Beyazyürek, "Tedavi olmak isteyen bir hastanın aslında satıcı olduğunu anladım. Hastanın kliniğe yatmasını reddettim. Beni bir gazeteciye 'Hasta kabul etmiyor' diye şikâyet etmiş. Haber olsa yer yerinden oynardı. Allahtan o gazeteciyle tanışıyordum. Olayı anlamak için beni aradı. Ben de o kişinin satıcı olduğunu söyledim ve haber olmadı" diye konuştu. AMATEM'i suçlamanın yanlış olduğunu söyleyen ve kurumun ödenek sıkıntısı çektiğini vurgulayan Beyazyürek, "Yurtdışında bu tip örnekleri önlemek için eski hastaları tedavinin içine yerleştiren bir yöntem benimseniyor" dedi.

GARİP KARŞILANDI
"Eskiden kullanmış ve kurtulmuş hastalar, hastanelerde para karşılığı danışman olarak çalıştırılıyor. Merkeze gelen hastayı önce bu eski kullanıcı karşılıyor" diyen Beyazyürek şöyle devam etti: "Bu eski kullanıcılar kimin tedavi için, kimin müşteri bulmak için geldiğini anlıyor ve doktorlara bildiriyor. Doktorlar da ona göre tedbir alıyorlar. Ben benzer bir sistem kurmak, eski kullanıcıları çalıştırmak istedim. Garip karşılandı" dedi.