Times: Suudi Arabistan Eğlence Merkezi Açarak İmajını Düzeltmeye Çalışıyor

Times: Suudi Arabistan Eğlence Merkezi Açarak İmajını Düzeltmeye Çalışıyor

: İngiliz gazetesi (The Times), Suudi Arabistan'da yaygınlaşmaya başlayan şarkı ve dans festivallerinin Suudi rejiminin imajını güzelleştirme araçlarından başka bir şey olmadığını değerlendirdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazete, Suudi rejimi tarafından tutulan partilerden votka içmek, anormal ilişkiler ve karışık dans dahil olmak üzere sahneleri inceledi.

Gazete, Suudi çölünde gençlerin katıldığı dans partilerinin, bedelinin Muhammed bin Salman'ın krallık içinde uyguladığı radikal baskı kampanyalarında yeni bir dönem olduğunun altını çizdi.

Suudi hükümetinin eğlence ve spor faaliyetlerine milyarlarca dolar harcadığı, birçok Suudi'nin ise iş bulmak ve kira ödemek için mücadele ettiği kaydedildi.

Times gazetesi, Suudi Arabistan'daki baskı düzeyinin vatandaşları tehlikeye atabilecek noktaya geldiğine dikkat çekti.

"Bugün, Suudi vatandaşı sessiz kalsa bile artık güvende değil, çünkü Muhammed bin Selman'ın vizyonunu ve yönetim biçimini tercihen sosyal medyada övmesi gerekiyor ve bundan daha azı Suudi rejimi tarafından şüpheli olarak görülmesi için yeterli .

Haberde , Krallığın son yarım on yılda dramatik ve benzeri görülmemiş bir sosyal ve ekonomik dönüşüm geçirdiğine dikkat çekildi

Haberde , Suudi Arabistan'daki egemen servet fonunun, Krallık'ta yaklaşık 14 milyon aktif kullanıcısı olan Twitter'da artık büyük bir hisseye sahip olduğu ve Muhammed bin Selman'ın reformlarına yönelik herhangi bir eleştiriye katılmaları halinde tutuklanabilecekleri sonucuna varıldı.