Terör Estirdiler-VİDEO

Terör Estirdiler-VİDEO

YSK'nın gündemi alt üst eden veto kararı terör örgütü üyelerinin işine geldi. Bölücü örgüt yandaşları ortalığı savaş alanına çevirdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının da içinde olduğu 12 kişiye seçime girme yasağı getirmesinin ardından bölücü terör örgütü yandaşları birçok işyerine ve kamu binasına zarar verdi.

Örgüt yandaşları onlarca yetişkin ve çocuğun da bulunduğu çocuk kreşi ve PTT'yi de molotof yağmuruna tuttu. YSK kararını bahane eden terör örgütü yandaşları Taksim ve Aksaray'ı deyim yerindeyse savaş alanına çevirdi.

Göstericiler önlerinden geçtikleri kamu binalarına taş ve molotof kokteyli attı. Onlarca çocuk ve yetişkinin içinde bulunduğu Unkapanı PTT şubesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait Kreş ve Gündüz Bakımevi de zarar gören yerler arasındaydı. Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki 35 çocuğun yanı sıra bakıcılar ve PTT'deki vatandaşlar büyük tehlike atlattı.

Kreş'te öğretmen olarak çalışan Emel Kolcu atılan molotof kokteylleri sonucunda yaralandı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Kolcu kısa süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Mesai saati esnasında birden molotof yağmuruna tutulan PTT çalışanları da büyük panik yaşadı. Şahısların birden saldırdığını aktaran PTT çalışanları, "Sözlü hiçbir şey olmadı. En az 5-6 adet molotof kokteyli attılar. Cayır cayır yanacaktık. Çok korktuk." diye konuştu. Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin güvenlik görevlisi de, "Neyin hakkını arıyorlar? İçeride 35 çocuk ve öğretmenler vardı. Atılan taş ve molotof kokteylleri çok şükür ki giriş kapısına geldi. Öğretmenlerden birisi ufak çaplı yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Verilmiş sadakamız varmış." ifadelerini kullandı.

44 KİŞİ GÖZALTINDA

Aksaray ve Unkapanı'nda işyeri ve kamu binalarına molotof attığı öne sürülen 44 şüpheli gözaltına alındı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun bazı milletvekili adaylarının adaylığını iptalini bahane eden örgüt yandaşları Aksaray'da birçok kamu binasının yanı sıra bir çok iş yerine zarar verdi. Etrafa molotof kokteyli atan göstericileri yakalamak için emniyet geniş çaplı araştırma başlattı. Olayların ardından Aksaray Meydanı'nda eğlence düzenleyen şüphelileri polis izlemeye aldı. Olaylar esnasında kameralardan teşhis edilen şahıslar evlerine gitmek için minibüslere bindiğinde güvenlik güçleri de şahısları takip etti. Minibüsü durduran polis ekipleri şahısları gözaltına aldı. Konuyla ilgili 44 kişinin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü öğrenilirken, polis ekiplerinin soruşturması devam ediyor. 

 

aktifhaber