Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Tepemize vura vura kendinize taptırırdınız

Eğer bu ülkede özellikle son yıllarda yapılan eserleri Kemalistler yapsaydı inanınki ülke insanını kendilerine taptırırlardı, hem de tepelerine vura vura taptırırlardı.

Hiçbir halt etmedikleri halde bu ülkenin evlatlarını yıllar yılı taptırmadılar mı ve bu dayatma hâlâ devam etmiyor mu?

Son yirmi yılda yapılanlardan sadece birkaç tanesini Kemalist zihniyete mensup bir iktidar yapsaydı putlarını yegâne ilah ilan ederler, kabullenmeyenleri müşrik ilan ederler, şirkin cezası ne ise onu da verirlerdi. Yapmadılar mı bunu?

Bu ülkede yapılan ne kadar güzel ve hayırlı iş varsa az çok iman sahibi, en azından sağ cenaha mensup iktidarlar eliyle yapılmıştır.

Belki farkındasınız, şu son dönemde yapılan eserlerden hiç söz etmişliğim, hiç birinin propagandasını yapmışlığım yoktur. Şu anda dile getirmem de bu niyetle değil sadece nankör olmadığımızı göstermek babındandır.

Evet, şu köprüler, şu tüneller, şu muhteşem yollar ve hava alanları Kemalistler tarafından yapılsaydı okullar, resmi daireler ve bütün kamu kuruluşları Kemalist bir mabede dönüştürülür, çocuklarımızdan tutun da en üst düzeydeki insanımıza kadar tamamı en sadık kullar olmaya zorlanırdı, tepelerine vura vura taptırılırdı.

Hatta bu rejimin ilk döneminden yarım kalan arzularını tamamlarlar İslam adına ne varsa kökünü kazıyıp silerler, artık Allah’a, Peygamber’e ve Kur’an’a hiçbir gereğin kalmadığını ilan ederlerdi.

Camileri ortadan kaldıramasalar da her birinin mihrabına bir büst koyarlar, kürsülerde, minberlerde putlarının ulûhiyetini dayatırlardı.

Abarttığımı zannetmeyin. Eğer şu savaş gemilerini, sondaj gemilerini, bilmem kaç çeşit uçak ve helikopterleri, tankları, hızlı trenleri, otomobilleri ve sayamadığımız yenilikleri CHP veya Kemalist bir iktidar yapmış olsaydı düşünebiliyor musunuz insanımızın, özellikle dindarlarımızın başına neler geleceğini?

Bu ülkenin hiçbir noktasında İslam’ı hatırlatacak en ufak bir işaret bırakmazlardı. Önceden yaptıkları gibi tarihi bir daha yeniden yazarlar, bütün bu kazanımların rakıyla ve dansla elde edildiğini söylerlerdi.

Allah’a şükürler olsun ki bu ülkede ne kadar güzel ve büyük eser varsa Allah bunların yapımını iman sahibi, Müslüman kimliğine sahip kadrolara nasip etti, yoksa inanın işimiz işti.

Bu duygu ve düşüncelerle Cuma hepimize mübarek olsun!

Bu yazı toplam 217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar