Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Tempoyu Düşürmemek

İslami etkinlikler açısından dolu dolu geçen bir Nisan ayı ve gazetemiz Doğru Haber ekseninde gezilerle, sıcak ve samimi sohbetlerle değerlendirmeye çalıştığımız bir Mayıs ayını geride bırakarak resmen yazın ilk haftasına girmiş bulunuyoruz.

Bizim biricik derdimiz İslam"dır, İslami heyecanımızın, İslami çalışmalarımızın bu yaz sezonunda hız kesmemesidir.

Elhamdülillah çoktandır yaz mevsimi yavrularımız için tam bir Kur"an mevsimi olmaya doğru gitmektedir. Geçen yıllara göre nasıl randımanlı hale getirebiliriz, İslam adına yavrularımıza fazladan neler verebiliriz bunlar üzerinde düşünmeliyiz.

Fakat bu arada yetişkinler olarak yaz mevsimini güzel bir şekilde değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz.

Çocuklarımız için bir şeyler yaparken kendimizi asla ihmal etmemeliyiz ve şimdiden bir proğram yapmalıyız.

İblis ve dostlarının atağa geçtiği bu mevsimde, göze hitap eden açık alanların hakimiyetini onlara teslim etmemek için gerekenleri yapmalıyız, yani tesettür mücadelemiz kesintisiz sürmelidir.

Evlerimizden dışarı çıkarken, gözlerimizin nelerle karşılaşacağını az çok tahmin ederek bilinçli ve donanımlı bir şekilde çıkmalıyız. Gafil avlanmamalıyız, boş bulunmamalıyız, neye uğradığını şaşırmış bir pozisyona düşmemeliyiz.

Her sabah bir miktar Kur"an okumadan, birazcık da olsa Rabbimizi zikretmeden, tesbihatımızı yerine getirmeden, dualarımızı okumadan, mümkünse birilerinin dualarını almadan kentin sokaklarına, caddelerine açılmamalıyız. Bunlar günlük donanımlar.

İlim adına bir yaz mevsiminin tamamı için ciddi bir proğram yapmalıyız.

Haziran"ın son haftasında girecek olan Recep ayını göz önünde bulundurarak Kur"an-ı Kerim üzerinde yoğunlaşmalıyız, yapacağımız her hatimle birlikte kesinlikle bir meal de bitirmeliyiz.

Velev ki daha önce okumuş olsak bile, geniş bir İslam tarihi, mesela M.Asım Köksal"ın kıymetli eserini bitirmeliyiz, dikkatimizi çeken bölümlerini aile efradına aktarmalıyız.

Bunların dışında, okumamız gereken kitapları şimdiden şöyle bir kenara ayırmalıyız.

Ziyaretleşmeliyiz

Şimdiden bir liste oluşturmalıyız. Daha önce İslam adına mücadele vermiş, bedel ödemiş, fakat şu günlerde fazla bir ortalarda görünmeyen kardeşlerimizi bir bir hatırlamaya çalışmalıyız, ziyaret listemizin birinci sırasını onlar almalıdır. İmanlarının imtihanını daha önceden vermiş olan bu kardeşlerimiz, bizim yararlanamadığımız hazinelerimizdir.

Evet, çokça ziyaretleşmeliyiz. Ziyaret listemizin bir diğer öncelikli kişileri, özellikle bizim ekibimizin, bizim gurubumuzun, bizim cemaatimizin dışındaki kardeşlerimiz olmalıdır.

Geçen gün bir kardeşimiz rüyasını anlattı. Rüyasında Allah"ın Rasûlünü (s.a.v) gördüğünü, kendisine "Ziyaretleşmeyi çoğaltınız" buyurduğunu söyledi. Özellikle bugünlerde.

Başta yaşadığımız bölgedeki alimler olmak üzere, ulaşabildiğimiz ilim adamlarımızı bir ekip halinde Allah için ziyaret etmeliyiz. Velev ki bizimle her konuda aynı düşünmeyen birileri olsun. Onlara destek olmalıyız, moral ve cesaret vermeliyiz, her hangi bir sebepten kabuğuna çekilmiş olanlar varsa aktif hayatın içine çekmeliyiz, İslami mücadeleye kazandırmalıyız.

Demek istediğimiz odur ki, yaz mevsiminin rehavetine kapılarak müslümanca bir hayat için verdiğimiz mücadelede tempoyu düşürmemeliyiz, hızımızı kesmemeliyiz.

Dolu dolu bir yaz geçirmeliyiz.

Bunun başlangıcı da bugündür, Haziran ayının bu ilk haftasıdır.

Doğru Haber

Bu yazı toplam 7571 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar