Tel Aviv’i  Füzelerle Vurma Kararı  Ve Kasım Süleymani

Tel Aviv’i Füzelerle Vurma Kararı Ve Kasım Süleymani

"Tel Aviv’i füzelerle vurma kararı General Süleymani’ye danışılarak alındı..."

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad Nahale, 1995'ten sonra hareketin lideri olan ve 2018’deki vefatına dek İslami Cihad’ı yöneten merhum Genel Sekreter Dr. Ramazan Şallah'ı anlattı.

Ziyad Nahale’nin İslami Cihad'ın Suriye temsilcisi İsmail el-Sindavi ile yaptığı röportaj alkhanadeq sitesinde yayımlandı. Nahale röportajda Şehid General Süleymani ile merhum Dr. Ramazan Şallah’ın dostlukları hakkında ilginç bilgiler vererek şunları söyledi:

“Hac Kasım Süleymani ve Dr. Ramazan Şallah arasındaki ilişki devrimcilik ve direniş boyutunun dışında insani ve toplumsal yönleri de içeriyordu. Kudüs Gücü Komutanı Şehid Süleymani ile merhum Dr. Şallah, Fecr-5 füzelerinin Tel Aviv’i ilk kez vurduğu 2012 yılındaki Gazze saldırısı misillemesinden bu yana ortak komuta odasında Direnişi birlikte yönetiyorlardı. Dr. Şallah Tel Aviv'i füzelerle vurma kararını Hac Kasım ile istişare ederek almıştı. Şehid Süleymani de Gazze Direnişinin en küçük ayrıntılarını bile soruyor, mücahitlerin isimlerini biliyor ve yaralılarının tedavilerini takip ediyordu. Hac Kasım’ın katkıları ve yardımıyla İslami Cihad’ın askeri birimi Kudüs Tugayları, 2000 yılından önce onlarca kişilik bir kadrodan müteşekkil iken, 2000’den sonra binlerce savaşçıdan oluşan bir örgüte dönüştü. Hacı Kasım ile Dr. Şallah arasındaki görüşmelerde fikri diyalogların yanında Direnişi geliştirme yolları üzerinde de tartışılıyordu.

İnsani düzlemde ise Şehid Süleymani ve merhum Dr. Şallah’ın aileleri birbirlerini sürekli ziyaret eder olmuştu.” (Medya Şafak)