Taşgetiren: Gülen Bunu İzah Etmeli

Taşgetiren: Gülen Bunu İzah Etmeli

24 TV'de Murat Çiçek moderatörlüğünde 'Açık Görüş' programında Ahmet Taşgetiren gündemdeki konuları değerlendirdi...

Star Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren, Murat Çiçek'in sorularını yanıtladı. Taşgetiren gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Ahmet Taşgetiren, Fethullah Gülen’in iade talebine ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD’den iade talebi konuşulan Gülen’in ABD tarafından korunduğuna dikkat çekti. Olayın sadece iade edip etmeme meselesi olmadığını vurgulayan Taşgetiren, Gülen’in bu durumu izah etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Ahmet Taşgetiren şunları söyledi:
 
GÜLEN’İN BUNU İZAH ETMESİ LAZIM
 
“Fethullah Gülen’in iade talebi diplomatik bir mesele haline gelmiş bulunuyor. Ben o konunun Türk-Amerikan ilişkilerinin seyrine bağlı olarak gelişeceğini düşünüyorum. Ama şuanda öyle bir şey görünmüyor. Tabi bu Sayın Gülen için de bir problem arz ediyor. Olay sadece iade edip etmeme olayı değil. Mesela neden iade etmez Amerika? Türkiye, Amerika açısından son derece stratejik bir ülke. Artı stratejik ortaklık söz konusu. Yüksek düzeyde işbirliği söz konusu. Ve Türkiye’nin kendisi için risk olarak, güvenlik riski içinde gördüğü bir insana Amerika neden iade etmez, onu neden korur? Bu korumanın Amerika çıkarları açısından anlamı nedir? Hiçbir ülke böyle bir korumayı, herhangi bir çıkarı olmaksızın yapmaz. Amerika öyle vefa vs. bunlar dış politika söz konusu olduğunda çok kolay göz ardı edilebilecek şeylerdir. Şimdi, Türkiye’ye Amerika’nın soğuk davranmasının ardında da bakın bir vefa sorunu irdelenebilir. Bu kadar stratejik yüksek düzeyli ilişkimiz var ama bazı meseleler olduğundan Türkiye’den çok farklı tavırların içine girebiliyor. Bu gerçekten Sayın Gülen’in de izah etmesi gereken durum ortaya çıkarıyor.”