Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

“Tabiatın Sofrasında Fakirlere yer yok” öyle mi?

Böyle söylüyor kapitalizmin akıl danelerinden İngiliz nüfus bilimci, sosyolog ve iktisatçı Malthus (1766-1834)

İşin garip yönü söz konusu taksimatı ve sofra düzenini (haşa) Allah’a dayandırmaktadır; Rızık sofrasının Tanrı tarafından kurulduğunu ve bu sofrada fakirlere yer olmadığını iddia etmektedir.
(Allah razı olsun, Ali Bulaç Tefsir Derslerinde 9/60 ve 36/47 ayetlerin tefsirinde gereken cevabı vermekte) )

Malthus denilen bu vicdansız dünya nüfusunun katlanarak büyüdüğünü, beslenme kaynaklarının bunun aksine olduğunu, durum böyle olduğu için savaşlarla, doğal felaketlerle ve büyük salgınlarla zayıfların sık sık yok olmasının gerekliliğini, kuvvetlilerin ayakta kalmasının gerekliliğini savunmaktadır.

Kendisinden sonra gelen Darwin denilen sapkın da geniş ölçüde bu adamdan etkilenerek seleksiyon denilen güçlülerin ayakta kalmasının gerekliliği zırvasını ortaya atmıştır.

Acaba bu sapkın herifler şu bizim Mekkeli müşriklerden mi almışlar bu fikri?

“Onlara, ‘Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden infak edin (verin)’ dendiğinde, kâfir olanlar iman edenlere “Allah’ın, dilemesi hâlinde doyuracağı kişileri biz mi doyuracakmışız!’ derler” (36/47)

Batının vicdansız medeniyetinin temelleri işte bu sapkın sütunlar üzerine kuruludur. İşgal ettikleri toprakların yerlilerini ve üçüncü dünya adını verdikleri fakir ülke insanlarını bu şekilde katletmektedirler.

Bugün sergiledikleri mülteci siyaseti, önlerine ördükleri duvarlar bu sapkın felsefenin gereğidir.

Ama hiç üzülmeyin, dünyadaki düzen her zaman bu sapkınların söylediği gibi işlemiyor. İki büyük dünya savaşı ve öncesinde olduğu gibi Allah Teala köpek boğuşturur gibi bu müstekbirleri de birbirlerine boğdurmaktadır.

Gelelim Allah’ın sofrasına... Son Peygamberi vasıtasıyla Âlemlerin Rabbi bu sofrayı yeniden dizayn etmiştir ve bu sofranın baş köşesine fakirleri oturtmuştur. Fakirlerin davet edilmediği sofraya lanet yağdıracağını ilan etmiştir, içimizdeki zayıfların ve zavallıların hürmetine rızıklandırıldığımızı bildirmiştir.

Sayısız hadisi şerifte ilan ettiği üzere Peygamber Aleyhisselam “Zenginlerden zekât almak ve fakirlere dağıtmak üzere gönderildiğini ilan etmiştir.

İslam’ı mükemmelce yaşamasak da elhamdülillah kalbimizdeki iman sebebiyledir ki mazlum ve mültecileri bağrımıza basıyoruz, Malthus kafalı sapkın faşistlere rağmen soframızda yer veriyoruz.

Şu salgın döneminde iktidardaki yöneticilere de diyoruz ki; bu sıkıntılı dönemde başta enerji dağıtımında mazlumları, fakirleri, yoksulları korumaktan ve kollamaktan daha öncelikli bir göreviniz olamaz.

Bu nebevi kanunu hiç unutmayın; Yerdekilere merhamet ediniz ki göktekiler de size merhamet etsin.

Bu yazı toplam 482 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar