Suudi Savunma Bakanı, Seul Yönetimi ile Anlaştı

Suudi Savunma Bakanı, Seul Yönetimi ile Anlaştı

Güney Kore ve Suudi Arabistan Savunma Bakanları’nın salı günü Seul’de yaptıkları görüşmelerde silah sanayi iş birliği konusunda bakanlar düzeyinde düzenli bir diyalog kurma konusunda anlaştıkları bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup ve Suudi mevkidaşı Halid bin Salman, Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir araya geldi. Lee ve Khalid, ikili savunma ve silah sanayi iş birliği konusunda “sistematik ve pratik” tartışmalar yürütmek için yıllık olarak düzenleme konusunda anlaştılar.

Ortak basın açıklamasında Lee, Güney Kore’nin Suudi Arabistan’a savunma ihracatı konusunda devam eden müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasını beklediğini ifade ederken, ülkenin silah sanayisinin kaydettiği ilerlemeyi anlattı.

Bakanlık müzakereler hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Suudi Arabistan’ın Güney Kore yapımı Cheongung II orta menzilli karadan havaya füze sistemini devreye sokmayı düşündüğü biliniyor.

Ziyaret, bir Suudi savunma bakanının Seul savunma bakanlığına yaptığı ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Yoon’dan iş birliğini ilerletme sözü

Suudi Savunma Bakanı Halid bin Salman ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yoon Seok-yeol iki ülke arasındaki silah endüstrisi ve savunma iş birliğini güçlendirmenin yollarını özel olarak görüştü.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Lee Do-woon yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ndeki toplantıda Yoon’un Suudi Arabistan’ı ekonomik ve güvenlik ortağı olarak barış için iş birliğini artırmaya çağırdığını söyledi.

Yoon’un, “Ekonomi ve güvenlikte çok önemli ortaklar olarak Kore Yarımadası, Orta Doğu ve dünyada barış için iş birliğini güçlendirelim” dediği belirtildi.