Suudi Aramco Şirketi İle Türkiye Arasında Görüşme

Suudi Aramco Şirketi İle Türkiye Arasında Görüşme

Bloomberg: Aramco, Türkiye ile 50 milyar dolarlık projeleri görüştü

Amerikan “Bloomberg” internet sitesi, Suudi Aramco'nun Suudi Arabistan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak iki ülke arasındaki diplomatik anlaşmazlığın ardından ticari ilişkilerdeki iyileşmeyi teyit ederek, krallıkta 50 milyar dolar değerindeki potansiyel projeleri görüşmek üzere bu hafta Türk müteahhitlerden oluşan bir bir heyetle araya geldiğini bildirdi.

Site, devlete ait petrol şirketi "Aramco" temsilcilerinin Salı ve Çarşamba günleri Türkiye'nin başkenti Ankara'daki atölyelerde yaklaşık 80 inşaat şirketinin yöneticileriyle bir araya geldiğini ve onları 2025 yılına kadar planlanan projeler için çalıştıklarını bildirdi

Türkiye Müteahhitler Birliği başkanı, "Firma yakında proje ihalelerine katılabilecek müteahhitlerin bir listesini hazırlayacak" dedi ve iki tarafın yakında Suudi Arabistan'da tekrar bir araya geleceğini kaydetti.

Eren, " Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle çok zarar gören ve işini kaybeden Türk müteahhitleri için bu bir can simidi " diyen Eren, "Türk hükümetinin desteklediği yatırım projeleri son yıllarda özellikle son yıllarda azalmaya başladı. depremlerden sonra ."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan 2022'de Suudi Arabistan'a gitmeden önce " Suudi Arabistan ile ilişkileri eskisinden daha iyi bir aşamaya döndüreceğiz " dedi. Erdoğan, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmede, ziyaretin " dost ve kardeş krallık ile yeni bir dönemin kapılarını açacağını " doğruladı.

Nisan 2022'de Türkiye, insan hakları örgütleri tarafından kınanan bir kararla, davayı Riyad'a göndermeden önce, Kaşıkçı cinayeti davasındaki 26 zanlının gıyabında yargılamanın son aşamasını gerçekleştirdi.