Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliği Açacağı Tarih Belli Oldu

Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliği Açacağı Tarih Belli Oldu

Suriye’nin el-Vatan Gazetesi, konsoloslukların açılışının ve diplomatların atanmasının Mayıs sonu veya Haziran başında gerçekleşebileceğini açıkladı.

El-Vatan Aazetesi bilgili kaynaklardan naklen şunları yazdı: ‘Şam'daki Suudi Arabistan büyükelçiliğinin 10 yılı aşkın bir süredir kapalı olduğu düşünüldüğünde, büyükelçiliğin durumu çok kötü ve aylarca sürebilecek bir süreçte yenilenmesi gerekiyor.

Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki diplomasi ve konsolosluk ilişkilerini yeniden tesis etme telaşı göz önüne alındığında, tadilatın tamamlanması aylar alacağından Suriye o zamana kadar geçici bir bina kiralamak zorunda kalabilir.

Konsoloslukların açılması ve diplomatların atanması Mayıs sonu veya Haziran başında gerçekleşebilir.’

Daha önce de haber kaynakları şu açıklamalarda bulunmuşlardı: ‘Rusya ve BAE'nin arabuluculuğu, Suudi-Suriye ilişkilerindeki mevcut engellerin ortadan kalkmasını sağladı ve Suudi Arabistan'ın Şam Büyükelçiliği'nin konsolosluk şubesi Ramazan Bayramı'ndan sonra açılacak.

Bu alandaki uluslararası çabalarının ardından Suriye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulması için çalışmalar devam ediyor.’

Suudi Arabistan dışişleri bakanı Faysal bin Ferhan nisan ayında Şam'a ziyarette bulunmuş ve Suriye cumhurbaşkanı ile görüşmüştü. Bu, ziyaret, 2011'de Suriye’de krizin başlamasından sonra Suudi bir dışişleri bakanının bu ülkeye yaptığı ilk ziyaretti.(Ajanslar)