Suudi Arabistan'ın 2022'de  İdam Ettiği İnsan Sayısı 2 Katına Çıktı

Suudi Arabistan'ın 2022'de İdam Ettiği İnsan Sayısı 2 Katına Çıktı

Resmi raporlar infazın nasıl gerçekleştirildiğini açıklamıyor, ancak petrol zengini Körfez krallığı infazları genellikle kafa kesme yoluyla gerçekleştirdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

"Agence France Presse'in Cuma günü ortaya koyduğu verilere göre, Suudi Arabistan 2022'de geçen yıl mahkum edilenlerin iki katı kadar insanı idam etti.

Resmi Suudi Basın Ajansı SPA'nın bildirdiğine göre, Suudi Arabistan dün, Perşembe günü Al-Cevf bölgesinde yasaklı uyuşturucu amfetamin tabletleri kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulunan bir Suudi ve bir Ürdünlü adamı idam etti.

"Agence France Presse" ajansının resmi verilere dayanarak hazırladığı bir geçiş ücretine göre bu, 2022'de gerçekleştirilen infaz sayısını 138'e çıkardı .

Suudi Arabistan ise 2021'de 69 idam cezası verdi. Ve Corona virüsü salgınının zirve yaptığı 2020'de 27, 2019'da ise 187 idam gerçekleştirildi.

Bu, Suudi Arabistan'ın Pakistanlı eroin kaçakçılarına karşı, Krallık'ta yaklaşık üç yıldır uyuşturucuyla ilgili ilk infazda iki ölüm cezasının infazını duyurmasından bir hafta sonra geliyor. O zamandan beri Suudi Arabistan uyuşturucuyla ilgili suçlardan 10 kişiyi idam etti.

Ekim ayının başlarında, Avrupa-Suudi İnsan Hakları Örgütü, Riyad'ın 15 düşünce suçlusu için ölüm cezası verdiğini ve ölümle tehdit edilenlerin sayısını en az 8'i küçük olmak üzere 53'e çıktığı belirtildi,

Resmi raporlar infazın nasıl gerçekleştirildiğini açıklamıyor, ancak petrol zengini Körfez krallığı infazları genellikle kafa kesme yoluyla gerçekleştirdi.

Geçen Mart ayında Suudi Arabistan , büyük uluslararası kınamalara yol açan terörizmle ilgili suçlamalarla bir günde 81 kişiyi idam etti .

Bazı Körfez ülkeleri değişen oranlarda ölüm cezası uygulamaktadır. Geçen Çarşamba günü Kuveyt, Körfez ülkesinde 2017'den bu yana ilk infazlarda cinayetten hüküm giymiş ikisi kadın da dahil olmak üzere yedi kişiye idam cezası verdi.