Suudi Arabistan'dan İsrail Kararı

Suudi Arabistan'dan İsrail Kararı

İsrail medyası: Suudi Arabistan hava sahasını Siyonist varlığın uçuşlarına açıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Siyonist medyası bugün Perşembe günü, Suudi hava sahasını Suudi Arabistan'a açmak karşılığında Riyad'ın Tiran ve Sanafir adaları üzerinde egemenliğini dayatmasına izin veren bir Suudi-Siyonist-Mısır anlaşmasına varıldığını açıkladı.

"Jerusalem Post" Siyonizm gazetesi, bu yeni güvenlik düzenlemelerinin Haziran ayı sonunda ABD Başkanı Joe Biden'in bölgeye yapacağı ziyaret sırasında açıklanacağını duyurdu.


Gazete, İsraill tarafının, bu gücün iki adadan birkaç kilometre uzakta, Mısır toprağı olarak kalacak bölgeye konuşlandırılacağını kabul ettiğini belirtti.

Öte yandan Suudi Arabistan, önceki dönemde Emirlikler ve Bahreyn'e Siyonist uçuşlarla sınırlı kaldıktan sonra, tüm Siyonist havayollarının kendi hava sahasında uçmasına izin verecek.

Haber, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu koordinatörü Brett McGurk ve Dışişleri Bakanlığı'nın Enerjiden Sorumlu Temsilcisi Amos Hochstein'ın, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu'ya transferine ilişkin anlaşmayı sonuçlandırmak amacıyla Suudi Arabistan'a ziyaretinin ardından geldi. Tiran ve Sanafir adaları Suudi egemenliğine geçti.