Suudi Arabistan'da  İlk Kez  Noel Ayini Düzenleniyor

Suudi Arabistan'da İlk Kez Noel Ayini Düzenleniyor

Mısır Kilisesi tarihinde ilk kez Suudi Arabistan'da Noel ayinleri düzenliyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Mısır Ortodoks Kilisesi, Suudi Arabistan'da Doğu takvimine göre ilk Noel ayinini "krallık yetkililerinin tam sponsorluğunda" düzenlediğini duyurdu.

Bu, kilisenin sözcüsü "Musa İbrahim" tarafından Facebook sayfasında yayınlanan "Al-Karaza" dergisinin son sayısına göre geldi.

Kilise, "Mısır ile Suudi Arabistan arasındaki seçkin ilişki çerçevesinde, Papa II. (kilise yetkilisi) Suudi Arabistan'da ikamet eden Mısırlı Kıptileri ziyaret edecek."

Ziyaret bir ay sürdü ve Krallık tarihinde ilk kez Doğu takvimine göre 6-7 Ocak (Ocak 2023) akşamı Noel Arifesi Ayini ile sona erdi.

Ayrıca, Mısırlı dini yetkilinin ziyaretinin "Riyad (başkent), Cidde ve doğu bölgesindeki birkaç şehri, ayinler düzenlendiğini, çok sayıda Mısırlı ve Eritreli Kıpti'nin katıldığını bildirdi

Kilise, ziyaretin ve içeriğinin "Suudi yetkililerin tam sponsorluğuyla" gerçekleştirildiğini vurguladı ve Suudi Arabistan'ın Kahire büyükelçisi "Usame el-Nukli"ye "piskopos ve ona eşlik eden rahibin seyahat prosedürlerini kolaylaştırdığı için" teşekkür etti. ."

Kilise, ziyaretin ve içeriğinin "Suudi yetkililerin tam sponsorluğuyla" gerçekleştirildiğini vurguladı ve Suudi Arabistan'ın Kahire büyükelçisi "Usame el-Nukli"ye "piskopos ve ona eşlik eden rahibin seyahat prosedürlerini kolaylaştırdığı için" teşekkür etti. ."

Kilise yetkilisinin Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret, 2015'ten bu yana dokuzuncu ziyareti ve kiliseye göre yılda iki hafta veya daha fazla sürüyor.

Mısır Ortodoks Kilisesi'ni Mısır'daki en fazla sayıda Hristiyan takip eder ve dünyanın birçok ülkesindeki birçok kilisenin takip ettiği ana kilisedir.

6 Aralık 2018'de Papa II. Tawadros, televizyonda yayınlanan bir röportajda "Suudi Arabistan, Hıristiyanlar da dahil olmak üzere binlerce Mısırlı işçiyi kabul ediyor" dedi.

O dönemde basında çıkan haberlere yanıt olarak "papa", "Suudi Arabistan'da ilk toplu namazın kılındığını" doğruladı.

Aralık 2018'in sonlarında Mısır kaynakları, Suudi hükümetinin Krallık'taki ilk kiliseyi inşa etme projesini Mısırlı bir şirkete devrettiğini bildirdi.

Suudi Arabistan, İslami kutsal yerlerin ve türbelerin varlığının ışığında, genellikle dini mülahazalar nedeniyle Krallıkta kilise kurulmasını yasaklamaktadır.

Suudi hükümdarı Kral Salman bin Abdulaziz'in Nisan 2016'da Kahire'ye yaptığı ziyaret sırasında Papa II.

Mart 2018'de Suudi Veliaht Prensi "Muhammed bin Salman" Kahire'nin merkezindeki Abbasiye'deki St. Mark Katedrali'ni ziyaret etti ve bu adımı atan en üst düzey Suudi yetkilidir.

Suudi hükümdarı ve veliahtı, 14 Kasım 2017'de Riyad'da Lübnanlı Maruni patriği Beshara Al-Rai ile de o zamanlar "tarihi" olarak nitelendirilen bir ziyaret sırasında bir araya geldi.