Suudi Arabistan  Suriye'nin Arap Birliği'ne Dönüşünü Olası Görüyor

Suudi Arabistan Suriye'nin Arap Birliği'ne Dönüşünü Olası Görüyor

Suudi Dışişleri Bakanı, Suriye ile temasların artmasının muhtemelen bu ülkenin Arap Ligi'ne dönüşüne zemin hazırlayacağını söyledi.

Ruters haber ajansının aktardığıSuudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Salı günü şunları söyledi: "Suriye ile artan temaslar, muhtemelen ülkenin 10 yıldan sonra Arap Birliği'ne dönmesine sağlllanacaktır dedi

Suudi Dışişleri Bakanı, Arap dünyasında Şam'ın dışlanmasının yararsız olduğuna ve oradaki insani durumu çözmek için Suriye ile müzakerelerin özellikle gerekli olduğuna dair artan bir fikir birliği olduğunu bir kez daha vurguladı.

Suudi bakan Londra'da gazetecilere verdiği demeçte, "Bu endişeleri çözmek için müzakereler gerekli." Muhtemelen sonunda Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesine yol açacaktır; Ama bunun hakkında konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum dei..

Suriye, 2011 protestolarının ardından Arap ülkeleri tarafından reddedildi. Aynı yıl (2011) Arap Birliği Suriye'nin üyeliğini askıya aldı ve birçok Arap ülkesi Şam'daki diplomatlarını geri çağırdı.