Suudi Arabistan  Suriye Büyükelçliğni  Yeniden  Açıyor

Suudi Arabistan Suriye Büyükelçliğni Yeniden Açıyor

Suriye ve Suudi Arabistan, diplomatik ilişkilerini yaklaşık 10 yıldır dondurduktan sonra büyükelçiliklerini yeniden açma konusunda anlaştı.

Suriye ve Suudi Arabistan, Perşembe günü, yaklaşık 10 yıldır diplomatik ilişkileri dondurduktan sonra büyükelçiliklerini yeniden açma konusunda anlaştılar.

Reuters'e göre bu, Şam'ın Arap saflarına dönüşü ileriye doğru büyük bir adımı temsil edecek bir adım olarak geliyor.

İki büyükelçiliğin açılmasına yönelik anlaşma, son İran-Suudi yakınlaşması ve iki taraf arasında Çin'in himayesinde imzalanan üçlü açıklamanın ardından geldi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ile İran arasında varılan ve Çin'in çabalarıyla iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin sürdürülmesine yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu önemli adım, bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine ve özelde iki ülke halklarının, genelde bölge halklarının ortak çıkarlarına olumlu yansıyacak iş birliğine yol açacaktır." dedi.

"Sputnik" ajansına konuşan kaynaklar , Suudi Arabistan'ın yaklaşan Ramazan Bayramı'ndan (20 ve 21 Nisan) sonra Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğunda çalışmaya devam edeceğini açıkladı. Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın Şam'a ziyareti sırasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad liderliğindeki Suriyeli yetkililerle görüşecek.

Birkaç gün önce, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan , Arapların uluslararası toplumla istişare içinde Şam ile "kaçınılmaz olarak" gerçekleşecek bir diyalog formüle etme çabasını açıkladı .


Bugün erken saatlerde İran Dışişleri Bakanlığı, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin dışişleri bakanlarının açıklamalarını memnuniyetle karşıladı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, "Komşu ülkelerin İran-Suudi anlaşmasına verdiği destek, bölgesel diplomasiyi güçlendirme konusundaki kararlılıklarını yansıtıyor" dedi.

Kaynak: TEVHİDHABER