Suudi Arabistan İsrail İle Normalleşiyor

Suudi Arabistan İsrail İle Normalleşiyor

İsrail uçağının Suudi Arabistan'a gelişi, düşmanla tam normalleşmenin yönünü ortaya koyuyor

Flight Radar web sitesi, artan normalleşme söylemi ışığında ve resmi İsrail kurumları aracılığıyla bir İsrail uçağının Ürdün'den Suudi başkenti Riyad'a ulaştığı gerçeğini ortaya çıkaran seyir verilerini yayınladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan yaptığı basın açıklamasında, "İsrail ile 2002'den beri normalleşme anlaşması masadadır ve ülkesi ile İsrail ve bölge ile İsrail arasındaki normalleşmenin İsrail'e çok büyük faydalar sağlayacağını" söyledi.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, iki taraf arasındaki ilişkileri normalleştirmek için yapılan çalışmaların geçerliliğini ortaya çıkardıktan sonra Suudi Veliaht Prensi "Muhammed bin Salman"ı büyük bir sıkıntıya soktu.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, birkaç gün önce yaptığı resmi açıklamalarda şunları söyledi: "Normalleşme sürecinin bir parçası olarak İsrail uçuşlarının uçuş sürelerini kısaltabilecek toprakları üzerinden aşırı uçması konusunda Suudi Arabistan Krallığı ile çalışmalar sürüyor. ” “Ne güzel haber bu, değil mi, dedi

Kaynak:Haber Kaynağı