Suudi Arabistan  İsrail Dışişleri Bakanına Vize Vermedi

Suudi Arabistan İsrail Dışişleri Bakanına Vize Vermedi

İsrail basını, Suudi Arabistan'ın İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'e Riyad'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü konferansına katılması için giriş vizesi vermeyi reddettiğini ortaya çıkardı.

İsrail medyası bugün Pazartesi günü, üst düzey İsrailli yetkililere göre, Suudi Arabistan'ın Riyad'ın ev sahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü konferansına katılmak isteyen İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'i kabul etme talebini onaylamaktan kaçındığını bildirdi.

Dün, Pazar, İsrail medyası Suudi Arabistan'ın Dünya Turizm Örgütü konferansına katılmayı planlayan bir İsrail delegasyonuna, iki taraf arasında diplomatik ilişkilerin yokluğunda giriş vizesi vermeyi reddettiğini ortaya çıkardı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, konferansın uluslararası olması ve Birleşmiş Milletler çatısı altında düzenlenmesi nedeniyle Suudi Arabistan'ın Cohen'in katılımına onay vermesini dört gözle bekliyordu, ancak Suudi Arabistan Cohen'in ziyaretini kabul etmekten kaçındı.

İsrailli yetkililer, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın İsrailli bir bakanın Suudi Arabistan'a ilk resmi ziyaretini organize etmek için uluslararası konferanstan yararlanmak istediğini açıkladı ve Dünya Turizm Örgütü ile temasa geçerek Cohen'in İsrail delegasyonunun başında bulunmasını talep etti.

Öte yandan, "İsrail ABD'ye giderek bu konuda Suudi Arabistan'la yaptığı temaslarda yardım istedi ve bu görev için Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki üst düzey yetkilileri görevlendirdi

İsrailli yetkililere göre, "Suudi Arabistan başlangıçta Cohen'in konferansa katılımı konusunda Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü'ne olumlu yanıt verdi ve ziyaret için güvenlik düzenlemeleri hakkında görüşmelere başlamak gerekli hale geldiğinde Suudi tarafından temaslar kesildi."

Daha önce İsrail medyası, Tahran ile Riyad arasındaki anlaşmanın "İsrail" in Suudi Arabistan ile ilişkilerini normalleştirme fırsatını dışladığını bildirdi

Kaynak : TEVHİDHABER