Suudi Arabistan : Esad İle Diyalog Kumak Gerekli Hale Geldi

Suudi Arabistan : Esad İle Diyalog Kumak Gerekli Hale Geldi

Suudi Arabistan'ın pozisyonunda bir değişiklik.. Bin Farhan: İnsani meseleleri çözmek için Esad ile diyalog gerekli hale geldi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Suudi Arabistan'ın diplomatik pozisyonundaki değişikliğin bir göstergesi olarak, Krallık Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Saud, Suriye'deki Beşar Esad rejimi ile diyaloğun en azından sorunları çözmek için "bir noktada" gerekli hale geldiğini söyledi.

Bu, Suudi bakanın Cumartesi günü Münih Güvenlik Forumu'nda yaptığı ve bakanlığın "Twitter" hesabından aktarılan ve "Bin Farhan"ın "Arap dünyasında bir fikir birliği oluşmaya başladığını" belirttiği açıklamalarda geldi. Suriye'yi tecrit etmenin bir anlamı yok ve Şam ile diyalog gereklidir." dedi

"Bin Ferhan", "henüz bu yaklaşıma ulaşmadık" dese de, "Suriye'deki insani boyutun ele alınmasının önemine ve bu konuda Şam ile açık bir yolun varlığına" vurgu yaptı.

"Bin Ferhan"Siyasi bir çözüm için "maksimum hedeflere" ulaşmanın bir yolunun yokluğunda, komşu ülkelerdeki Suriyeli mülteciler sorununu ve özellikle yıkıcı depremden sonra sivillerin çektiği acıyı ele alacak başka bir yaklaşımın "şekillenmeye başladığını" da sözlerine ekledi.

Kaynak : TEVHİDHABER