"Suudi Arabistan Atom Bombası ile Donatılmalı"

"Suudi Arabistan Atom Bombası ile Donatılmalı"

‘İran'a karşı kendimizi savunmak için gereken her şeyi yapmamız gerektiğini daha önce söylemiştim. Nükleer silah teknolojisine ulaşmamız gerekiyor.’

Suudi Arabistan'ın istihbarat ve nükleer aygıtının eski başkanı, ülkesinin veliaht prensi bin Selman'ın sözlerini yineleyerek, Riyad'ın İran'dan gelebilecek olası bir nükleer tehdide karşı koymak için nükleer silah teknolojisi edinmesi gerektiğini söyledi.

Türki el-faysal, MSNBC’ye verdiği röportajda, siyonist rejimin atom bombası yüklü Aprivatures'ını ortadoğu güvenliği için en büyük tehdit olarak belirtmeden ve Riyad'ın Yemen'de savaş açmak ve masum insanları öldürmek de dahil olmak üzere bölgedeki yıkıcı eylemlerinden utanmadan şunları iddia etti: ‘İran'a karşı kendimizi savunmak için gereken her şeyi yapmamız gerektiğini daha önce söylemiştim. Nükleer silah teknolojisine ulaşmamız gerekiyor.’

ABD’de yayımlanan The Wall Street Journal gazetesi geçtiğimiz ağustos ayında resmi kaynaklarına dayanarak Suudilerin nükleer santrallerin ana yakıtını ‘Sarı Kek’ (bir nükleer reaktöre yakıt sağlamak için kullanılan konsantre uranyum oksit) çıkarma amaçlı gizli bir girişimini duyurmuştu.

Rapora göre, Suudi Arabistan'ın ‘Sarı Keki’ çıkarma tesislerini konuşlandırdığı yer Medine ilinin kuzeyindeki el-Ala'da.

Wall Street Journal, kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD ve müttefiklerinin Suudi Arabistan'ın iddialı planı ve atom bombası inşa etme yönündeki hamlesi hakkındaki endişelerine de işaret etti.

Suudi Arabistan'ın ‘Sarı Kek’ çıkarma tesislerinin açıklanması ABD Kongresi'nde endişelere yol açtı.

Türki el-Faysal röportajına devam etti ve "tabii ki bu, Suudi hükümetinin bunu yapmak istediği anlamına gelmez, ancak bu benim kişisel görüşümdür.’ dedi

Bu eski suudi İstihbarat Teşkilatı yetkilisinin iddialarının aksine, daha önce ve 2018'de veliaht prens Muhammed bin Selman İran'ın nükleer bomba yapması halinde en kısa zamanda bu silahla ülkesinin de donatılacağını söyledi.

Türki el-Faysal, ülkesinin bölgedeki savaş ateşinin şekillenmesindeki rolünden ve Riyad'ın istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerinden bahsetmeden kışkırtıcı iddialarına devam ediyor.