Suudi Arabistan ABD'yi Yine Kızdıracak

Suudi Arabistan ABD'yi Yine Kızdıracak

Suudi Arabistan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu ağırlıyor ve bir başka ABD hasımını daha ağırlıyor

Suudi Arabistan, daha bağımsız bir dış politika yolu çizerken Batı'nın bir başka düşmanını daha ağırlayarak, Venezüella Devlet Başkanını resmi bir ziyarette Suudi Arabistan'da karşıladı.

Devlet tarafından işletilen Suudi Basın Ajansı'na (SPA) göre , Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dün geç saatlerde Suudi yetkililer tarafından karşılanarak Kızıldeniz kıyı kenti Cidde'ye geldi.

Devlet medyası, Maduro'nun ziyaretinin nedenini veya programının herhangi bir detayını açıklamadı, ancak ziyaretinin bu hafta Suudi hükümetinin başkent Riyad'da ev sahipliği yapacağı aşırılıkçılıkla mücadele konulu uluslararası bir konferansla bağlantılı olabileceğine inanılıyor. .

Venezüella lideri konferansa katılır ve katılırsa, bu konferansın eş başkanlığını ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in yapacağı gerçeğine rağmen olacaktır.

Maduro'ya, son birkaç yılda ABD'nin desteklediği Venezuelalı muhalif gruplar karşı çıktı. Ona karşı hareket, Washington tarafından planlandığı iddia edilen paralı askerlerin başarısız darbe girişimiyle birlikte büyük ölçüde zayıflamış ve ivme kaybetmiş olsa da, ABD'nin ve diğer bazı Batılı devletlerin önemli bir hasmı olmaya devam ediyor.

Riyad'ın Maduro'ya ev sahipliği yapması, pek çok kişi tarafından Krallığın, daha geniş Orta Doğu bölgesindeki Amerikan hegemonyasına bir başka darbe olarak görülen, giderek daha bağımsız ve dengeli dış politika yolunda devam etme yönündeki son çabası olarak görülüyor.

Ayrıca, Suudi Arabistan'ın Çin'in aracılık ettiği bir anlaşmayla İran'la tam diplomatik bağları yeniden tesis etme anlaşması, Suriye'deki Beşar Esad rejimi ile bağların normalleşmesi ve devam eden Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulama konusunda Batı'yı takip etmeyi reddetmesi arasında geldi.

Kaynak:TEVHİDHABER