Suud Zindanlarında 3.000 Kişi İşkence Altında
Uluslararası Af Örgütü Suudi Arabistan zindanlarında 3 binden fazla tutuklu bulunduğunu ve tutuklalara işkence uygulandığını bildirdi.
Amnesty International, 11 Eylül olaylarından sonra "terörle mücadele" adı altında Suudi Arabistan'da sürdürülen operasyonlarda 3 binden fazla kişinin tutuklandığını, tutuklananların büyük kısımının El Kaide hareketine mensup olduğunu belirtti.
Sudi Arabistan zindanlarında bulunan tutuklularla ilgili olarak "tutuklularla ilgili haksızca terörle mücadele suçlamaları yapılmakta, insan hakları konusunda çok kötü bir durum ortaya çıkmaktadır" değerlendirmesinde bulunan Uluslararası Af Örgütüne Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan gelen cevapta "bu iddilar ispatlanmalıdır" denildi.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'ndan Abdurrahman Al Hadlak raporla ilgili "insan hakları noktasında bizim siyasetimiz gayet açıktır. tutuklulara uluslararası insan hakları prensiplerine göre ve saygılı bir şekilde davranılması emredilmektedir. Eğer bunun dışında herhangi bir durum sözkonusu ise, bu da münferid bir vaka durumundadır, böyle bir şey önümüze gelecek olursa onun da gereğini yaparız" derken Uluslararası Af Örgütü Suudi Arabistan yönetiminin açıklamalarını tekzip etti.
Uluslarrası Af Örgütü, "Suudi Arabistan'da 3.100 kişi gizli bir şekilde tutulmaktadır, diğerleri ise kuşkulubir şekilde öldürülmüştür. Tutuklular itirafa zorlanmak için işkenceye tabi tutulmaktadır. Tutuklulara yapılan işkenceler arasında demir çubukla vurmak, delici aletler kullanmak, tavana asmak, elektrik vermek, uykusuz bırakmak gibi yöntemler uygulanmaktadır.Tüm bunlar gizli duvarlar arkasında olmaktadır. Tutukluların büyük bir kısmı ziyaretçileriyle görüştürülmemekte, yargılanmaksızın içerde tutulmakta ve avukatların talepleri reddedilmektedir." diyerek Arabistan zindanlarında yaşanan duruma dikkat çekti.
İSRA HABER
