Suriye'nin Kuzeyinde IŞID'a  Operasyon

Suriye'nin Kuzeyinde IŞID'a Operasyon

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin etki alanına giren hava saldırısında üst düzey bir IŞİD lideri öldürüldü.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon, Perşembe günü erken saatlerde düzenlediği operasyonda Suriye'de "IŞİD" örgütünün üst düzey bir liderini tutukladığını söyledi.

Koalisyon açıklamasında, "Tahminlere göre tutuklanan kişi, örgütün Suriye'deki üst düzey liderlerinden biri haline gelen profesyonel bir bomba yapımcısı dedi

Operasyonun sivillerin yaralanmasına veya uçaklara zarar vermediğini vurguladı ve operasyonun gerçekleştirildiği yerden bahsetmedi.

Türkiye destekli Suriye Ulusal Ordusu'nun sözcüsü Binbaşı Youssef Hammoud Reuters'e verdiği demeçte, ABD liderliğindeki koalisyonun günün erken saatlerinde Suriye'nin kuzeyinde muhalefet tarafından kontrol edilen bir bölgeye bir helikopter iniş operasyonu düzenlediğini söyledi. kuvvetlerinin bölgede bu türden ilk operasyon olduğunu sözlerine ekledi.

Hammoud, sona eren operasyonun Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Humaira köyü yakınlarında gerçekleştiğini belirterek, operasyona Amerikan yapımı Chinook ve Black Hawk helikopterlerinin katıldığını kaydetti.

Bunun, Türkiye destekli Suriye Ulusal Ordusu'nun kontrolü altındaki bölgelere yapılan ilk ABD helikopter çıkarma operasyonu olduğunu vurguladı.

Suriye Ulusal Ordusu, 11 yıllık iç savaşta Suriye hükümet güçleriyle savaşan grupları içeriyor.

Bölgedeki muhalif güçlere bağlı bir kaynak, operasyon sırasında çatışmaların çıktığını belirtti.