Suriye'nin Kuzeydoğusunda Gizemli Saldırı

Suriye'nin Kuzeydoğusunda Gizemli Saldırı

Suriye'nin kuzeydoğusundaki "gizemli" bir helikopter kazasında 22 Amerikan askeri çeşitli derecelerde yaralandı.. ayrıntı yok ve soruşturma devam ediyor

Şam - (AFP) - ABD Ordusu Merkez Komutanlığı "Centcom" tarafından Salı günü koşulları açıklanmadan duyurulduğuna göre, Suriye'nin kuzeydoğusunda meydana gelen bir helikopter kazasında 22 Amerikan askeri yaralandı.
Centcom yaptığı açıklamada, "11 Haziran'da Suriye'nin kuzeydoğusunda bir helikopterin karıştığı bir kazada 22 Amerikan askeri çeşitli derecelerde yaralandı."
Açıklamaya göre, yaralılardan 10'u gelişmiş sağlık tesislerinde tedavi edilmek üzere merkez komutanlığın operasyon alanı dışına nakledildi.
Centcom, "Kazanın nedeni, herhangi bir düşman ateşi bildirilmemesine rağmen hala araştırılıyor." dedi.
Başta ABD güçleri olmak üzere uluslararası koalisyon güçlerinin, Kürt güçlerinin ve müttefiklerinin kuzeydoğu ve doğu Suriye'deki etki alanlarında konuşlandığı Suriye'de benzer olayların duyurulması nadirdir. Amerikan güçleri ayrıca güneyde, Ürdün ve Irak sınırlarına yakın El-Tanf üssünde bulunuyor.

ABD üsleri geçtiğimiz yıl boyunca defalarca hedef alındı, IŞİD'e bağlı hücreler bazılarının arkasında dururken, diğerleri Tahran'a sadık silahlı grupları işaret etti.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı