Suriyeliler için 191 milyon lira sağlık harcaması

Suriyeliler için 191 milyon lira sağlık harcaması

Müezzinoğlu, Türkiye'deki Suriyelilere sunulan sağlık hizmeti harcamalarının 191 milyon 184 bin lira olduğunu bildirdi.

Mehmet Müezzinoğlu, 2010-2013 yıllarıarasında geçici koruma altına alınanSuriyelilere, Hatay, Kilis, Şanlıurfa,Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman,Kahramanmaraş, Adana, Mardin ve Malatya'daki kamplarda sunulan sağlıkhizmetleri, tedavi ve ilaç giderlerinin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilenacil yardım ödeneğinden karşılandığınıbelirtti. Müezzinoğlu, 4 Aralık 2013 tarihiitibariyle yapılan sağlık harcamalarının miktarının, 191 milyon 184 bin 429 lira olduğunu bildirdi.

Hastanelerde Suriyeliler tarafından sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalan sağlıkpersoneli sayına ilişkin soruyu da yanıtlayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Kampların bulunduğu illerden alınan verilere göre, 2010-2013 yılları arasında Hatay, Adana, Mardin, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavi gören Suriyeliler tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan sağlık görevlisi olmamıştır.

Gaziantep, Kilis ve Adayıman'da Suriyeli hastalar tarafından toplam 7 sağlıkpersonelimiz sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. Saldırıda bulunan Suriyelilerhakkında yasal işlem başlatılmıştır. İki Suriyeli için adli para cezası hükmedilmiştir. Diğer Suriyelilerin adli süreci devam etmektedir."