ABD Askeri Üssüne Roketli Saldırı

ABD Askeri Üssüne Roketli Saldırı

ABD'nin 11 Nisan'da Suriye'nin doğusundaki Deyrizor kentine Hatla ve Khasham bölgelerini hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor vilayetindeki Koniko gaz sahasında bir ABD askeri üssüne roket isabet etti, ancak herhangi bir hasar veya can kaybına yol açmadı.

Yerel kaynaklar Pazartesi günü Anadolu'ya verdiği demeçte, saldırının Deyrizor'da "İran destekli gruplarının" bulunduğu bölgelerden gerçekleştirildiğini idda etti .

Bu kaynaklar, Deyrizor'un doğusundaki El Bukemal'den çok sayıda roket fırlatıldığını ve bunlardan birinin ABD askeri üssüne yakın bir bölgeyi vurduğunu ancak herhangi bir hasara yol açmadığını söyledi.

Suriye'deki ABD askeri ve koalisyon güçlerinin üsleri, zaman zaman İran destekli grupların bulunduğu bölgelerden yapılan füze saldırılarının hedefi oluyor.

25 Mart'ta, Suriye'nin doğusundaki iki ABD üssü, bildirildiğine göre hasara neden olan ancak can kaybı olmayan roket saldırılarına maruz kaldı. Hedef alınan üsler, Deyrizor vilayetindeki El Omar petrol sahasına ve Koniko gaz sahasına yakındı.