Suriye'de Terör Örgütü İŞİD'e Darbe

Suriye'de Terör Örgütü İŞİD'e Darbe

IŞİD'in askeri lideri Suriye'nin güneyinde öldürüldü

in güneyindeki "IŞİD" örgütünün askeri lideri bugün, Çarşamba günü, ülkenin güneyinde yetkili Suriye güvenlik yetkilileri tarafından yürütülen nitelikli bir güvenlik operasyonu sırasında öldürüldü.

Suriye Haber Ajansı (SANA), bir güvenlik kaynağının yetkili güvenlik makamlarının, güneydeki "IŞİD" örgütünün askeri liderinin ölümüyle sonuçlanan nitel bir güvenlik operasyonu yürüttüğünü söyledi.

Kaynak, "terörist "IŞİD" Ebu Salem El-Iraki'nin, Dera'nın batı kırsalındaki Adwan kasabasında, kendisini patlayıcı bir kemerle havaya uçurmadan önce etrafını sardıktan ve birkaç kurşunla yaralandıktan sonra öldürüldüğünü açıkladı


Kaynak, "operasyonun, terörist Ebu Salem el-Iraki tarafından rehin alınan bir sivilin yaralanmasına ek olarak güvenlik güçlerinden birinin ölümüyle sonuçlandığını" belirtti.

Güvenlik kaynağı, silahlı kuvvetlerin Neirab bölgesinden doğu İdlib kırsalındaki Jubas köyüne sızmaya çalışan farklı milletlerden hoşgörülü bir terörist gruba yönelik nitelikli bir operasyon düzenlediğini de duyurdu.

Bu operasyonun teröristlerin çoğunun ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlandığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı