Suriye  Toplantısının Tarihi Netleşti

Suriye Toplantısının Tarihi Netleşti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 24 TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair açıklamalarında Suriye konulu gelişmelere değindi ve Türkiye, Rusya, İran ve Suriye arasında ilk kez yapılacak 4'lü dışişleri bakanları toplantısının 10 Mayıs'ta Moskova'da düzenlenmesi konusunda Moskova yönetiminin tarihi teyit ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, yalnızca İran'dan kimin katılacağının net olmadığını, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Afrika turuna gitmesi durumunda bir başka yetkilinin Moskova'ya geleceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, ülkesinin menfaatlerine baktığını vurgulayarak, Batı'nın Türkiye'yi hep yönetmek istediğini ve hep tepeden bakarak dikte ettiğini, fırsat bulursa aşağıladığını söyledi

Dışişleri Bakanı, Batılıların her yerdeki amacının bu olduğunu ve sömürgecilik anlayışının devam ettiğini belirterek, kılıf değiştirse de, post-modern olsa da o anlayışın devam ettiğinin altını çizdi.

Muhalefetin Batı yanlısı söylemlerine ilişkin Türkiye'nin kendi çıkarlarını kendisinin kollaması ve kendi güvenliğini garanti altına alması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Elbette müttefik olmak önemli. Ama bir müttefik de YPG/PKK'ya destek veriyor. Ben neden yaranmaya çalışayım? Biz, AB'ye çok yanaştık. 2014'te tek gündem, AB idi" dedi.

Çavuşoğlu, Avrupa ile de Rusya ile de ilişkilerin iyi olması gerektiğinin altını çizerek, milletin menfaatine göre adım attıklarını vurguladı.(Ajanslar)