Suriye: Golan'ı  Geri Almaya Kararlıyız

Suriye: Golan'ı Geri Almaya Kararlıyız

Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgal rejiminin pazartesi gecesi düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi ve bu tür saldırıların bu rejimin Suriye'deki paralı askerlerine yardım edemeyeceğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgal rejiminin pazartesi gecesi düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi ve Suriye ordusunun terörle mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bu saldırılar, İsrail rejiminin devlet terörüne yönelik hedeflenen politikası, terörist grupların sürekli desteği ve terörle mücadeleye ilişkin Güvenlik Konseyi kararlarının kasıtlı ihlali doğrultusundadır.

Bu saldırılar, terör örgütü Nusra Cephesi'nin Halep ve Hama eyaletlerinin bazı bölgelerine düzenlediği roket saldırılarıyla eş zamanlıdır; Bu unsurlar, ABD, Türkiye ve Siyonist rejimin sınırsız desteği altındaki unsurlardır.’

Şam, bu desteğin Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne ilişkin BM Şartı ve Güvenlik Konseyi kararlarının ağır bir ihlali olduğunu söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu saldırılar, Siyonist rejimin iflasını ve yıkıcı Batı-İsrail planının yenilgisini gösteriyor.’

Suriye ayrıca, Siyonistlerin sahte iddialarla düzenlediği saldırıların ve bu rejimin terörist gruplara verdiği desteğin ve işgal altındaki Golan da dahil olmak üzere Suriye topraklarının işgalinin devam etmesi konusunda uyardı ve bunun sonuçlardan Tel Aviv'in sorumlu olduğunu vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildirinin devamında şu ifadeler yer aldı: ‘Siyonist rejim, IŞİD, el-Nusra ya da Beyaz Baretliler gibi paralı askerlerini destekleyemeyecek ve Suriye ordusunun terörle mücadelesini sürdürmesine engel olamayacaktır.

Bugün, Suriye ordusu işgal altındaki Golan Tepeleri'ni geri almaya her zamankinden daha kararlıdır. Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler bu rejimi sorguya çekmeli ve bu saldırıların tekrarını önlemek için acil önlemler almalıdır.’

Sana Haber Ajansı salı sabahı, Siyonist rejimin Halep'in güneyindeki el-Safirah bölgesine saldırı düzenlediğini duyurdu ve bu ülkenin hava savunmasının bu saldırıları püskürtmeyi başardığını açıkladı.(Rast)