Suriye Aşiretlerinden Savaş ilanı: ABD Güçlerini Hedef Alın

Suriye Aşiretlerinden Savaş ilanı: ABD Güçlerini Hedef Alın

uriye aşiretleri, işgalci Amerika'nın Suriye'den çekilmesini vurgulayarak şunları söyledi: 'Suriye'nin her yerinde Amerikan güçlerine saldırmak istiyoruz.

Suriye'de bir aşiret, Haseke eyaletinde işgalci Amerikan kuvvetlerinin gözetimi altında düzenlenecek olan herhangi bir toplantıya katılmaya karşı olduklarını vurguladı ve bu toplantının amacının aşiretler arasında bölünmeler yaratmak ve aralarında fitne çıkarmak olduğunu belirtti.

Bu bağlamda "Tai" aşireti yaptığı açıklamada, terörle mücadeleyi vurgulayarak, başta bölgede işlediği suç ve cinayetlerin üzerini örtmek için yağmalama politikalarıyla sahte demokrasi iddiasında bulunan Amerikan güçleri olmak üzere teröristlerin tüm destekçilerine karşı olduklarını vurguladı.

Bu aşiret, yaptığı açıklamada, işgalci Amerikan kuvvetlerinin gözetiminde yapılacak her türlü toplantıya katılmaya karşı olduklarını vurgulayarak, bu toplantıyı, Suriye'yi bölmek ve Suriye ulusunun kaynaklarını yağmalamak amacıyla Amerika'nın planının uygulanması doğrultusunda yapılan bir toplantı ve Suriye'nin ulusal konumu zayıflatacak bir faktör olarak değerlendirdi.

Bu aşiret yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: 'İşgalci Amerikalılar, halk direnişi dışında topraklarımızı terk etmeyecekler, bu yüzden onlara Suriye'nin herhangi bir yerinde saldırmayı talep ediyoruz çünkü onlar sadece güç dilinden anlıyorlar. Osmanlıları ve Fransızları kovduğumuz gibi onları da kovmalı ve tüm gücümüzle, topraklarımızı işgal etmek, kaynaklarımızı yağmalamak ve teröre destek amacıyla Suriye'ye giren işgalcileri kovmaya çalışmalıyız.'

Bu açıklamada, söz konusu aşiretin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a sadık oldukları konusundaki tutumları da belirtildi.(Ajanslar)