Suriye ABD'den Aferin Aldı
Irak'taki ABD güçlerinin komutanı General David Petraeus, Suriye'nin...
Irak'taki ABD komutanı David Petraeus, "Suriye'nin kararlılığı sayesinde Irak'a giren yabancı direnişçi sayısı üçte bir oranında azaldı" dedi.
Irak'taki ABD güçlerinin komutanı General David Petraeus, Suriye'nin ''kararlı şekilde eyleme geçmesi'' sayesinde Irak'a yasa dışı yollardan giren yabancı direnişçi sayısının üçte bir oranında azaldığını söyledi.
Patraeus, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, ''Irak'a giren ve saldırı düzenleyen yabancıların sayısının üçte bir oranında azaldığını düşünüyoruz'' dedi.
David Petraeus, bunun tek bir nedeni olmadığını ancak, Suriye'nin yabancılara karşı sağlam bir eyleme giriştiğini düşündüklerini belirtti.
Bu direnişçilerin kendi ülkelerinin aldığı önlemlerin de Irak'a yabancıların sızmasının azalmasında etkili olduğunu söyleyen Petraeus, El Kaide örgütünün Irak'ta zayıfladığını ileri sürdü.
Petraeus, ''El Kaide'nin Irak kanadının yarattığı tehdit, 6-8 aydan bu yana belirgin şekilde azalmıştır. Ancak tehdit hala mevcuttur ve dikkat edilmesi gerekir'' diye konuştu.
ABD yönetimi, son aylarda Şam yönetimini, sınırdan yabancıların sızmasını engellemek için yeterince çaba göstermemekle suçluyordu.
