Siyonistlerin Yanlış Hesabı

Siyonistlerin yanlış hesabı
Çağımızın en önemli İslam alimlerinden Muhammed Esed 1922 yılında -henüz Leopold Weiss iken- Filistin'i ziyaret etmiş ve orada Siyonist liderlerle görüşmüştü.

"Mekke'ye Giden Yol"da anlatıyor:

"Filistin'e gelmeden önce burasını bir Arap ülkesi olarak hiç düşünmemiştim. Şüphesiz, bölgede 'bazı' Arap topluluklarının da yaşadığını az çok kestiriyordum, ama onları çöl çadırlarında yaşayan göçebeler ve basit, ilkel vaha sakinleri olarak tasarlıyordum hep. Çünkü, ilk zamanlar, Filistin hakkında okuduklarımın çoğu Siyonistler tarafından yazılmış kitaplardı; ve Siyonistler de, doğal olarak, kendi renkleriyle boyuyorlardı tabloyu. Şehir ve kasabaların Araplarla dolup taştığını ve söz gelimi 1922'de Filistin'de her bir Yahudiye karşılık beş Arap'ın yaşadığını ve bu son derece belirgin nüfus farkından kalkarak, buranın bir Yahudi memleketi olmaktan çok bir Arap memleketi olduğunu nereden bilebilirdim? Bu durumu, o günlerde karşılaştığım Siyonist Hareket Komitesi Başkanı Mr. Ussyshkin'e belirttiğim zaman gördüm ki, Siyonistlerin Arap nüfus üstünlüğünü hesaba katmaya niyetleri yoktu pek; onların gözünde, Arapların Siyonizm'e karşı gösterdikleri tepki de öyle gerçek bir önem taşımıyordu. Mr. Ussyshkin'in cevabı, Araplara karşı beslenen Siyonist küçümseme ve horgörüyü dile getiriyordu yalnızca: 'Burada gerçek bir Arap direniş hareketi yok karşımızda; yani tabandan gelen bir hareket. Direniş adına bütün gördüğünüz, gerçekte bir avuç öfkeli kışkırtıcının bastığı yaygaradan başka bir şey değil; bu da birkaç ay, bilemediniz birkaç yıl içinde kendiliğinden çözülüp gidecektir.'"

Çok çarpıcı, değil mi?

Tekrar okuyalım:

"Direniş adına bütün gördüğümüz, gerçekte bir avuç öfkeli kışkırtıcının bastığı yaygaradan başka bir şey değil; bu da birkaç ay, bilemediniz birkaç yıl içinde kendiliğinden çözülüp gidecektir."

Siyonistlerin hesabı buydu.

Ama Alemlerin Rabbi Allah'ın da bir hesabı vardı.

O hesap gereği İsrailliler yarın Yahudi Devleti'nin 60. kuruluş yıldönümünü HAMAS, İslami Cihad ve Hizbullah füzelerinin menzilinde kutlayacaklar!

Nereden nereye"

***

Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları'dan duyuru:

"Filistin topraklarındaki İsrail mezalimi işgalin 60. yılında devam ediyor. Ancak Müslümanların dualarıyla da Yasinlerin, Ammarların, Fatımaların ellerindeki sapanlar silaha, taşlar kurşuna dönüşüyor ve intifada devam ediyor.

İntifadanın devam etmesi için, 'Özgür Filistin' ve 'Özgür Kudüs' için, mum ışığında çalışan kahramanlar için...

14 Mayıs Çarşamba günü saat 22:00'de Filistin'in dertleriyle dertlenen bütün kardeşlerimizi Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları olarak ışıklarımızı kapatmaya, sadece 5 dakikalığına İsrail vahşetini düşünmeye ve Filistinli kardeşlerimiz için ellerimizi semaya kaldırıp dua etmeye davet ediyoruz."

yenişafak

Bu yazı toplam 1432 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar